De ce blog? De ce Blag?

1. De ce blog?

Mă consider un tip consecvent. Ba chiar conservator. Îmi place să cred că că nu-mi schimb foarte uşor opiniile, principiile sau obiceiurile funcţie de starea de spirit, oportunităţi, partidul de guvernămînt sau după cum bate vîntul. Tot aşa şi cu marea şmecherie numită blog. Nu i-am înţeles de la început pe deplin sensul şi mi se părea o pierdere de vreme.

Blog, blogger, blogosferă… A fost o vreme cînd, împreună cu Ovidiu Blag şi Mihai Hossu, făceam mişto de toate chestiile astea. Sincer, nu dădeam doi bani pe ele. Ba dimpotrivă, aveam o anume aversiune faţă de ultimele invenţii IT, cu atît mai mult cu cît, la vremea respectivă, pricepeam greu chiar şi rostul mail-ului. Gîndeam că dacă am ceva de spus cuiva puneam mîna pe telefon (fix sau mobil) sau făceam pe dracu-n patru să ajung faţă-n faţă cu persoana şi îi grăiam, pe principiul „ce-i în guşă şi-n căpuşă”, tot ce aveam de spus. Başca faptul că socializarea presupune -cel puţin din punctul meu de vedere- (şi) o cafea, un suc, un vin, o vodcă sau o bere,  fluide care dezleagă limba şi sparg anumite bariere în comunicare. Nu un dialog într-un spaţiu virtual cu cineva pe care nu îl cunoşti sau nici măcar nu ştii cum arată la faţă. Aşa că nu-i de mirare că pînă mai ieri-alaltăieri găseam cu greu rolul messenger-ului, facebook-ului, twitter-ului, darămite utilitatea blog-ului care, în principiu, îţi dă posibilitatea să scrii toate tîmpeniile care îţi trec prin cap, iar apoi să ţi le citească toată lumea: dacă dormi bine sau prost noaptea, dacă te enervează x sau y, dacă te-ai certat cu nevasta, dacă te emoţionează primul ghiocel sau primul fulg de nea al anului, dacă îţi place sau nu filmul „Avatar”, dacă eşti fan ABBA sau Boney M, Beatles sau Rolling Stones, AC/DC sau Metallica, dacă ţii cu „U” sau cu CFR, Steaua sau Dinamo, Meteor Moci sau Minerul Şuncuiuş, dacă eşti calm sau agitat, frumos sau urît, prost sau deştept.

Ei bine, m-am înşelat. Lumea evoluează şi –vreau, nu vreau- trebuie să mă adaptez şi eu vremurilor.

Aşa că, da!, blog. Îmi place, totuşi, să cred că acesta nu va fi un blog în sensul consacrat al cuvîntului. Nu am să scriu niciodată dacă mi-a plăcut sau nu în concediu cu familia, dacă serviciile au fost bune sau de rahat, nu voi posta poze de la chefuri, nu voi scrie despre cele două pisici ale mele, nu voi da reţete de mîncare preluate de pe alte blog-uri sau site-uri. Am să încerc să fiu incomod pentru toată lumea. Zilele astea lucrez la… listă.

2. De ce Blag?

Păi, în primul rînd, pentru că, se pare, n-am fost îndeajuns de deştept să fac chestia asta pe cont propriu. Sau poate n-am vrut, da’ chestia asta n-am să i-o spun lui Blag niciodată. Apoi pentru că îl simt pe Ovidiu pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Şi, îmi place să cred că pe aceeaşi lungime de undă mă simte şi el pe mine. Iar asta nu presupune că sîntem de acord întotdeauna şi în orice problemă. Ba din contră, nu sîntem suporterii aceleeaşi echipe, nu ascultăm acelaşi gen de muzică, eu sînt agitat, el e calm, eu sînt (mult) mai tînăr, el e (mult) mai bătrîn. Dar avem şi multe lucruri în comun. Ştim să apreciem o mîncare cu dichis şi un pahar de vin roşu, sec, ne apreciem unul pe altul atunci cînd e cazul şi ne criticăm fără reţineri cînd situaţia o impune, împărtăşim aceeaşi pasiune pentru sport în general, pentru fotbal şi tenis în special. Bănuiesc că asta presupune o relaţie de prietenie, unde mai puneţi că, obligaţi fiind de împrejurări, ne petrecem foarte mult timp împreună. Timp în care punem ţara la cale. Şi am început cu acest blog. Pe care îl vedem ca un punct de pornire spre proiectele noastre viitoare. Eu cred că o să ne iasă!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +12 (from 12 votes)
2.439 citiri

3 comments to De ce blog? De ce Blag?

Leave a Reply