Ilie-prăvălie

În sfîrșit îl cred pe Ilie Dumitrescu: se pricepe la artă. După culorile pe care le-a folosit, multe împrumutate de pe pajiștile din Urziceni, a reușit să zugrăvească un tablou care l-ar fi făcut invidios și pe Picasso.

A pregătit poate meciul cu Liverpool, aliniind un unsprezece din care făceau parte patru jucători care nu au drept de joc cu englezii. Stil de mare tehnician. De fapt antecedentele sale îl recomandau. El antrenase nu mai puțin decît opt echipe din Grecia, la nici una dintre ele nerezistînd mai mult de o jumătate de sezon. Recordul în materie l-a atins la minuscula Panthraikikos, de unde a fost demis după o singură etapă, prima, în urma unui eșec de pe teren propriu.Nici experiențele sale din țară nu au fost de altă natură, fie că a fost vorba despre Oțelul, Brașov sau Bacău. S-a făcut de rușine cu săracul Galamaz, un băiat inimos de altfel, care a alergat însă mai puțin decît brancardierii. S-a uitat o clipă pe bancă, l-a văzut pe Abrudan, dar și-a adus imediat aminte că omul e absolventul unui master de Finanțe Bănci și în concluzie l-a lăsat acolo.

A insistat cu Brandan, pe la mijloc, cu Onofraș, cu băieți din ăștia care pînă mai ieri ieșeau la suc cu Maftei. A reușit marea performanță de a demonstra că fotbalul românesc se joacă pe bune, într-un moment în care cîrcotașii afirmau contrariul. Mister Ilie (e început de propoziție, nu pot scrie cu „m” mic) e mamăl și tatăl acestui început de campionat.

E și consecvent, trăsătură rară în ziua de azi. În martie, de exemplu, declara că că nu își dorește dar nici nu poate lucra cu Gigi Becali, pentru ca mai apoi, la instalare, să spună că “nu sînt angajat, sînt colaborator, am venit să ajut Steaua …nu voi semna un contract de antrenor, nu vreau să cer bani”.

Ce mai, un artist. Și pentru că tot am adus vorba de Picasso (cel care nu s-a mulțumit în viață cu un singur rol, fiind amant pasional, soț, tată, andaluz, catalan, spaniol și francez, sculptor, pictor și poet), cam așa stă treaba și cu Iliuță al nostru: comentator, pictor, proprietar de galerie și peste toate, un tehnician rafinat.

PS. Toată stima pentru fotbalistul Ilie Dumitrescu, unul dintre sportivii emblematici ai României. Treaba cu antrenoratul însă, nu pare să îi iasă deocamdată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.826 citiri

Leave a Reply