92,2 FM : Un radio de ascultat ca ţăranii, cu volumul la maximum şi geamurile de la maşină lăsate jos!

Prima şi cea mai importantă preocupare a mea cînd m-am văzut cu o maşină sub fund (se întîmpla în 1991, iar maşina era un Volkswagen broscuţă, roşie, o bijuterie! Doamne, ce rău îmi pare după ea!) a fost să mi-o echipez cu un sistem audio cît de performant se putea în anii aceia şi după cîţi bani aveam în buzunare, adică nu foarte mulţi. Un casetofon Blaupunkt cu auto-reverse era Mercedes-ul casetofoanelor.

Mai apoi am evoluat, odată cu tehnica, la CD playere, CD playere MP3, şi tot felul de gadget-uri sau device-uri audio. Bineînţeles, mi-am rupt de multe ori de la gură ca să-mi cumpăr casete sau cd-uri. Ca şi în cazul DVD-urilor la care, aşa cum vă spuneam zilele trecute, am renunţat transferîndu-mi vreo 500-600 de filme pe un hard disk extern, la fel şi cu casetele, pe care le-am dat, donat sau aruncat. Bani aruncaţi pe fereastră. Cine mai cumpără sau mai ascultă muzică la casetofon? Cam la fel şi cu cd-urile. Tot strîngi la ele, da’ cu ascultatul mai greu. Ba de lene că ţi-i tîrşă să le tot schimbi din casă în maşină şi invers, ba, la dracu… ştiţi ce vreau să zic!

Dar acum cred că am scăpat de problema asta. Acum cîteva săptămîni, mai mult din întîmplare, tot butonînd radioul maşinii, am dat de frecvenţa 92,2 FM. Nu-i zicea nicicum la postul ăsta radio! Nu tu întreruperi de reclame, nu tu buletine de ştiri, nimic, doar muzică. Şi ce muzică! Muzichie pe gustul meu, adică rock-ul anilor 80, rock adevărat: Ozzy, Deep Purple, AC/DC, Def Leppard, Scorpions, Whitesnake, Judas Priest, Metallica, toţi ăia adevăraţi, nu mai stau să-i înşir pe toţi.

Parcă îmi retrăiesc tinereţea de fiecare dată cînd mă urc în maşină şi dau drumul la radio. Şi, deşi chestia asta mă deranja întotdeauna la ceilalţi, nu pot să ascult altfel muzica asta decît cu volumul dat la maximum şi cu geamurile de la maşină lăsate jos, chiar dacă afară sînt zero grade. Ştiu, ca ţăranii, recunosc. Da’ parcă Ozzy la cîntă mai bine decît Vali Vijelie şi Pink Floyd le zice mai cu talent decît Adi Minune! Deşi, gusturile nu se discută!

Oricum, pentru amatori, setaţi-vă radiourile pe 92,2 FM, pe ROCK FM. Am aflat, azi, că aşa îi zice.
ROCK RULES!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
7.424 citiri

3 comments to 92,2 FM : Un radio de ascultat ca ţăranii, cu volumul la maximum şi geamurile de la maşină lăsate jos!

Leave a Reply