Ceremonie cu ștaif

Am fost prezent la prima ediție a Memorialului „Paneth Farkas”, competiție desfășurată în sala “Gheorghe Roman”. Organizarea a fost una de excepție, iar turneul propriu-zis a fost unul de o bună factură. La ceremonie au participat, alături de soția marelui dispărut, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport (Vasile Bogdan) dar și foști mari jucători ai Clujului precum Șerban Doboși sau Dorin Giurgiuca, ambii aplaudați la scenă deschisă. Nu au lipsit Ovidiu Vasu (președintele U Cluj) , Laszlo Sărucan senior (fost mare altet), Sergiu Suciu (fost jucător de tenis de masă), dar și alți apropiați ai lui Paneth Farkas.
Ionel Banu și Toth Laszlo au excelat în partea organizatorică: sala a fost plină cu peste 100 de sportivi, cîțiva colegi de breaslă au imortalizat momentul, iar speachurile au fost ascultate aproape cu religiozitate de cei prezenți, semn că Paneth Farkas rămîne un monstru sacru în istoria sportului românesc, chiar dacă acum ne privește dintre stele. Ce mai, un moment de bun simț, de o anume eleganță, distincție chiar, în memoria unui om care a meritat din plin o asemenea ceremonie.

PS Le mulțumesc celor care m-au invitat să spun cîteva cuvinte la ceremonie. L-am cunoscut bine pe maestru și am fost sincer impresionat de acest moment.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
2.702 citiri

2 comments to Ceremonie cu ștaif

  • Un ceremonial emotionant de simplu, in care parca simteai prezenta maestrului plutind deasupra meselor de tenis frumos asezate pentru prima editie a memorialului. Felicitari celor implicati in organizare si cu precadere lui Puiu Banu. O mentiune in plus pentru discursul tau Ovidiu, deschis si la obiect. La cat mai multe editii ale memorialului Farkas Paneth !

  • multumesc pentru aprecieri. adevarul este ca l-am cunoscut foarte bine. pe vremea cind scriam la evenimentul zilei, aveam redactia chiar linga casa maestrului. ne intilneam aproape zilnic. asta e, imi pare rau ca nu mai e. mersi inca o data

Leave a Reply