Dinamo a fost ajutată. Dar nu la eliminare sau la penalty

Ieri s-au disputat primele două partide ale etapei a XIII-a din liga I, cele în care FC Vaslui a învins Victoria Brănești cu 1-0 iar Dinamo a trecut de Gaz Metan Mediaș cu 3-2.Am văzut că s-au inflamat spiritele și majoritatea pun victoria celor de la Dinamo în fața Mediașului pe seama arbitrajului părtinitor. Am văzut meciul și pot spune că maniera de arbitraj a fost într-adevăr una pro-Dinamo. Dar atît eliminarea cît și faza de penalty l-ar fi putut induce în eroare pe orice arbitru din lume, deci și pe Balaci. La eliminarea lui Lițu acesta ridică imprudent piciorul la nivelul capului adversarului, într-o zonă neutră, departe de careu. Apoi, ce vină avea arbitrul că Lițu (de la Brănești), mai avea un cartonaș galben? De unde să socotească el, într-o fracțiune de secundă: “Hai să fluier, uite-l pe Lițu faultînd, îi dau galben și apoi roșu pentru cumul de cartonașe”. Vorbim, totuși, de un arbitru român, deci de un om cu destule limite. Apoi, la 11 metri, Andrei Cristea ne-a păcălit pe toți, deci și pe arbitrul Balaci.

Dacă e să spunem ceva despre Dinamo, trebuie să spunem că a avut 8 de 11 metri în favoarea ei în acest campionat. Și că iese mereu din cupele europene fără să joace nimic.

Iar despre Mediaș, știți cum se spune în fotbal: vezi că arbitrul e contra ta, bag-o în poartă la fiecare ocazie pe care o ai: dă gol de la 30 de metri dacă vezi că suflă ofsaiduri iar dacă ai 3 ocazii, dă trei goluri.

Dincolo, la Vaslui cu Brănești, aproape că nu mă interesează, presupun că nici pe voi. Poate doar în măsura în care, după ce Brăneștiul a bătut Universitatea acum o etapă, ne putem spune: “Bine că i-a bătut Vasluiul!”.

PS Cu puțin noroc, mi-au ieșit primele două pronosticuri din avancronică. Dar nu mi-o iau în cap.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.266 citiri

Leave a Reply