Ecuaţia bugetului rezolvată de necunoscuta feţelor de masă!

Nu vreau să par radical (cu atît mai puţin ridicol), dar cred că am auzit cea mai tare ştire din acest an. Da’ ce spun eu din acest an? Din ultimul deceniu, ultimul secol, cea mai tare ştire din toate timpurile. Culmea, ştirea nu-i cu Sexi Brăileanca, Piticu’ Porno sau Bianca lui Bote.

Deputatului PD-L de Timiş, Gheorghe Ciobanu, i-a fătat mintea o idee… genitală pe care a şi prezentat-o preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar. Rîgîiala mentală a lu’ Ciobanu sună cam aşa: „Dom’leee, să impozităm nunţile şi botezurile. Că cică evaziunea fiscală în acest domeniu este fantastică, dom’leee!” Tot omu’ vine şi cu soluţia că, se ştie, românii e jmecheri, şi ştiu să se învîrtă: se numără feţele de masă murdare care se duc la spălătorie după ce s-au luat de pe mesele nuntaşilor, chestie care dă la fix, rotund şi fără virgulă valoarea evaziunii fiscale a tinerilor însurăţei, a naşilor şi dragilor nuntaşi. (Incredibil, omul ăstă e sărit de pe fix!)

Ei, şi cam aşa cum ne explica Gigi Becali rezolvarea ecuaţiei de gradul întîi cu două necunoscute, iată că şi tembelul a găsit rezolvarea matematică pentru aflarea numărului de nuntaşi care au mîncat şi au băut, au dansat şi au chefuit fără să plătească bir la stat. Mama lor de petrecăreţi, de părcă ăştia n-au auzit de criză!

Ciobanu (şi la propriu şi la figurat!) spune că banii obţinuţi din impozitarea nunţilor şi botezurilor vor ajunge la bugetul de stat şi chiar vor rezolva fondul de pensii. „Că poate nu vă vine să credeţi, da’ la Timişoara, vara asta, în fiecare weekend erau vreo 100 de nunţi şi la fiecare nuntă erau mai mulţi de 100 de nuntaşi!” Să mori tu?!? Iată unde era cheia succesului în rezolvarea crizei, mărirea salariilor şi pensiilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)
2.313 citiri

Leave a Reply