Mutu şi moartea pe munte = rating

Este ora 4.00 a.m. Sunt între vis şi realitate. Deschid televizorul. Aud crainica anunţând, plat, un nou accident petrecut la munte, de data aceasta în Bucegi.

Dintr-o dată am impresia că mintea mi se clarifică. Totuşi, pe ecran, ilustrarea tragediei din Bucegi începe cu… imaginile accidentului petrecut pe 4 septembrie 2010 în Cheile Turzii, cel în care şi-a pierdut viaţa Ilie Humiţă! Nu există nici un dubiu. Văd panoul de la intrarea amonte în Chei, care ne învaţă cum trebuie să ne comportăm în rezervaţie, îl văd pe Ovidiu Bărăian cărând targa pe care a fost pus Iliuţă. Poate, totuşi, nu m-am trezit complet, poate mai sunt cufundat în lumea viselor sau, poate, au mai aflat oamenii de televiziune câte ceva care să clarifice moartea salvamontistului rezident în Cluj.

Nu! Este, totuşi, vorba despre Bucegi. De ce n-or fi prezentat imaginea Caraimanului văzut din Buşteni? Ştirea continuă ambiguu. Informaţiile corecte ale salvamontiştilor sunt amestecate cu nişte comentarii pe lângă subiect, ale crainicei. Una peste alta, privind imaginile, nu înţeleg decât că o fată a murit. Unde? Poate în Bucegi, poate în Cheile Turzii, sau poate undeva aiurea prin lumea asta largă…

La ora 5.00 a.m. m-am trezit complet. Informaţia nu mai este prezentată. Buletinul începe cu aventurile lui Mutu prin barurile italiene… Mutu şi moartea pe munte sunt ştiri care fac rating, indiferent de modul în care sunt anunţate!

P.S. Dimineaţa îi spun povestea şi prietenului Mircea Barbelian. Ce te miri, îmi zice el, tot ieri a murit o turistă pe undeva între lacul Capra şi lacul Bâlea, iar, în timp ce se anunţa accidentul din Făgăraş, pe ecran apărea… Crucea Eroilor de pe Caraiman!!!


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +27 (from 27 votes)
3.048 citiri

Leave a Reply