Reciclarea gunoiului la clujeni – separat, da’ la grămadă!

De ceva vreme, pe aleile cartierelor clujene, au apărut nişte containere de tip nou destinate colectării gunoiului.

Containere scumpe, total inutile

Evident, de tip occidental. Prin formă şi aspect, dar mai ales prin destinaţia lor. Adică, containere pentru colectarea separată a hîrtiei, plasticului sau gunoiului.

Excelentă idee, mi-am zis!, chiar dacă ne apucăm să facem chestii pe care alţii le fac de vreo jumătate de secol încoace.
N-am stat să urmăresc dacă, întradevăr, clujenii chiar respectă destinaţia fiecărui container. Altfel spus să-şi trieze de acasă gunoiul pe categorii şi să arunce sticla la sticlă, plasticul la plastic sau hîrtia la hîrtie. Ceea ce am surprins însă (din păcate, exact în acel moment, nu am avut aparatul foto ca să imortalizez imbecilitatea!) m-a umplut de stupoare. Maşina de colectare a gunoiului, a firmei care se ocupă cu serviciile de salubrizare, a tras lîngă cele trei containere din fotografie, iar băieţii s-au apucat de treabă: au luat ei fiecare container în parte, le-au întors cu fundu-n sus, adunînd la grămadă tot gunoiul în bena maşinii.

Ce-i de comentat la faza asta? Poate doar faptul că cineva din dragul nostru oraş a pus-o bine de tot în afacerea cu containerele. Cam ca şi în „afacerea butonilor reflectorizanţi” de pe străzile Clujului de pe vremea cînd era Boc primar. Chestii scumpe, total inutile.

Lasă că plăteşte prostul de contribuabil!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 10 votes)
3.656 citiri

2 comments to Reciclarea gunoiului la clujeni – separat, da’ la grămadă!

 • Donkey

  Ceea ce nu ştiu mulţi e că “civilizaţia” de juma’ de secol, acolo în ţările “avansate”, a trecut şi trece prin buzunare. Civilizare cu vorba bună nu se poate face. Cetăţeanul ne ars la buzunar nu se civilizează. Nici el şi nici întreprinderile care se ocupă de colectarea selectivă.
  Şi încă ceva, aşa cum ne minţim mereu, minţim şi că ne pasă de mediu.

 • Bimbambum

  Ah, as vrea sa discut cu persoana care a lasat sa se puna asemnea catasttofe pe strazile din cluj.
  1. Stilul nostru de popor, nu ar merge cu punga de gunoi pana la centrul de triere si ar arunca selectiv deseurile.
  2. Cel mai bine se recicleaza la Pata-rat(sau Patarat,nu stiu exact cum) unde puradeii colecteaza PET-uri si le duc ori la satence care vind lapte in piata(si le da un litru de lapte in schimb) ori se duc la centre de reciclare si primesc bani ca pe fier vechi. Kg de carton e chiar rentabil! poti sa il uzi umpic si trage la kg!

  A fost un soc pentru mine cand am vazut acum 2 saptamani, in ploaie o doamna invarsta(65-70 ani) care pe ploaie isi arunca deseurile selectiv, si avea un taburet de 40cm h pe care era urcata, pentru ca nu ajungea la gaurile clopotelor ECO. Desigur, am optat pentru a o ajuta!

Leave a Reply