Expo Snow Show, Timişoara, 19-21 noiembrie 2010

Se apropie, măcar calendaristic, sezonul sporturilor de iarnă şi cavalcada târgurilor continuă. Azi s-a deschis, la Timişoara, Expo Snow Show. Ce găsim acolo? În primul rând oferte pentru sejururi în staţiuni de munte mai mult decât prestigioase din Austria, Franţa, Slovenia, Slovacia dar şi din România. În afară de acestea sunt prezentate echipamente şi accesorii pentru schi.

Dintre participanţi, Par-Alpin Grup a venit cu oferte de cursuri de alpinism de iarnă, de schi de tură dar şi de cursuri despre zăpezi şi avalanşe. Deosebit de interesantă mi s-a părut şi oferta cu care SkiPass a venit la Expo Snow Show: excursii la Kaprun – Austria, unde va avea loc deschiderea sezonului de sporturi de iarnă 2010-2011 şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Rotindu-mi privirea văd standul firmei AS Tour care a venit cu oferte de schi în Slovacia, Austria, dar şi cu City Break-uri în Budapesta Praga Viena Salzburg.

Dar târgul nu înseamnă numai prezentare de excursii şi eventual contractarea lor. Aici se fac demonstraţii de ceruire şi întreţinere a schiurilor sau de acordare a primului ajutor în caz de accident pe pârtia de schi. O actiune deosebită este şi conferinţa în care marii alpinişti români Zsolt Török şi Cristian Tzecu îşi vor prezenta una dintre multele lor performanţe deosebite: escaladarea traseului Walker din Perete Nordic din Grandes Jorasses, o tură istorică din Alpi a cărei premieră a fost făcută, în 1938, de o echipă italiană condusă de celebrul Ricardo Cassin.

Dacă sunteţi în Timişoara mai aveţi timp să ajungeţi. Sigur, nu veţi regreta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +25 (from 25 votes)
2.591 citiri

Leave a Reply