Mai avem nevoie şi de iarbă?

Pînă să vină chermeza de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, cînd tot poporul, de la şomer la miliardar, de la analfabet la doctor docent (mai puţin de la român la ungur!), bagă o pauză în postul Crăciunului şi se dedă la dulce cu muzică de petrecere, ţuici şi friptane, toţi teribiliştii şi imbecilii din Cluj mai au la dispoziţie o singură zi în care pot să-şi umple plămînii cu fum etnobotanic şi, eventual, să-şi umple cămara cu joint-uri.

Nu am să înţeleg în ruptul capului cum a fost posibil să se deschidă astfel de magazine, că doar din punctul ăsta de vedere sîntem la ani-lumină de liberalismul olandez, iar Cluju’ n-are nici în clin nici în mînecă cu Amsterdamu’. De fapt, cred că a fost destul de simplu să poţi vinde seminţe de brînduşe sau mai ştiu eu ce plante aparent comune care dacă le fumezi de fac să te crezi Napoleon sau să arăţi ca Băsescu după două sticle de Jack Daniels.

Dar mă gîndeam că după ce cîţiva copii au murit în chinuri, iar alte cîteva sute au ajuns prin Urgenţele spitalelor, se vor mişca şi autorităţile un picuţ mai repede şi vor închide şandramalele. În schimb, autorităţile locale din fiecare oraş a făcut-o după cum le-a tăiat capul sau interesul, înţelegînd prin asta că există, probabil, oraşe în care acestea nici nu se vor închide!
La Braşov, shop-urile cu etnobotanice au fost interzise încă din luna noiembrie, la Craiova din 26 noiembrie şi, iată, la Cluj exact de Ziua Naţională.

Acuma, pare că mă contrazic, dar la cît de mare e jalea în ţara asta, exact o singură zi pe an, chiar de Ziua Naţională, aş lăsa la liber etnobotanicele.
Măcar de Ziua României să ne simţim high!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
2.017 citiri

4 comments to Mai avem nevoie şi de iarbă?

 • sorin calin

  Poate taie primaria si-o panglica. Asa, in semn de izbanda in lupta cu etnobotanicele care, fie vorba intre noi, circula la greu pe internet si nu mai au de mult nevoie de magazine la vedere. Din pacate, raul a fost facut atunci cand politicienii au permis consumul acestor droguri, asa zis usoare. Intrarea in normalitate, asa cum o schiteaza mult prea tarziu exact cei care au facut legal acest consum in Romania, devine aproape imposibila atata timp cat legea permite in continuare comercializarea si consumul de substante halucinogene, distrugatoare de vieti si destine din ce in ce mai fragede.

 • cristian bara

  Dacă ţin bine minte, chestia asta cu legalizarea drogurile uşoare a fost elementul principal în campania electorală pentru europarlamentare a prinţesei, divei, fotomodelului, specialistei în subtilităţile limbii române, şi aşa (mult) mai departe a Elenei Băsescu. Ar fi trebuit să includ chestia asta în articol…Măi, multe ni se trag de la familia Băsescu! Şi mai au patru ani la dispoziţie!

 • Donkey

  În noul apartament în care m-am mutat (nou pentru mine) am început să-mi decorez casa scărilor cu tatuaje de perete (walltatoo – pentru că sună mai bine). Pentru ultimele scări tema a fost bambusul şi vreau să vă spun (asta ca o dovadă a talentului meu) că toată lumea îl confunda cu o cânepă indiană. L-am luat de pe perete şi am jugrăvit. Ideea e că, dacă bambusul meu părea o cânepă, cât de orb poţi fi ca să nu-ţi dai seama că frunza din sigla magazineleor aparţine unei anume plante interzisă. Să admitem că nu toţi pot avea înclinaţii spre botanică, nu cunosc engleza sau n-au reţinut, din filme (americane, de bună seamă), în ce context se foloseşte cuvântul “weed”. Dar când au citit “magazin de vise” clopoţeii n-au avut ecou în mult prea goala cutie craniană. Acum răul e făcut şi (părerea mea) desfiinţarea magazinelor nu va face decât să mute o afacere gri în zona economiei subterane. Magazinele ambulante se vor muta la colţuri de stradă şi-n ganguri şi vor funcţiona chiar dacă aleşii noştri pretind că astfel vor elimina problema.
  Am mai spus-o şi o repet: fără constrângere nu există educaţie. După acest principiu, pacienţii care au consumat astfel de substanţe ar trebui trataţi (suntem oameni, nu?) dar la plecare să li se înmâneze o factură drăgălaşă pentru serviciile prestate. Unii ar înţelege cum stă treaba şi-i vor lăsa în centrele medicale pe cei care chiar au nevoie de ajutor, cei pentru care boala nu este o opţiune. Alţii vor continua, dar banii colectaţi îi vor ajuta pe alţii fără pitici pe creier.

 • diana

  Saptamana trecuta citisem in presa declaratia unui medic de la UPU Iasi.Suma la care se ridica toata interventia medicala se ridica la 10 milioane lei. Este tratamentul soc facut in spital pentru a-i scoate pe pacienti din starea de criza in care vin adusi de ambulante. Este mult, este putin, nu are importanta, dar este pacat ca la final nu li se inmaneaza factura pentru interventia facuta . Poate atunci s/ar gandi de doua ori inainte de a mai folosi acele porcarii.

Leave a Reply