Sîntem proștii proștilor la volan

Citesc în Ziua de Cluj că un alt cretin de șofer l-a trimis pe un nevinovat în spital. Peste tot în lume se produc accidente de circulație, dar la noi cele mai multe se întîmplă din prostia omenească.Nu vreau să fac teorii, s-a scris despre acest subiect la nesfîrșit. Vreau să simplific. Pe șoselele din România circulă toți cretinii. Practic îți este frică, în afara localității, la orice curbă, pentru că nu știi ce idiot îți iese în față. Pe toate șoselele sînt șoferi-piloți, care se dau mari, care depășesc riscant, alții care îți arată degetul mijlociu pentru că nu i-ai lăsat să treacă de tine, care fac concurs la plecarea de la semafor, care te claxonează dacă ești prea lent, care urcă beți-rupți la volan. Vezi țărani cu clop care nu știu conduce o găină în coteț dar se dau cu mașina, băiețași de bani gata care o calcă fără motiv, romi care nu știu scrie dar au carnet, bătrîni care nu văd dar circulă la volan, ce mai, toată paleta de cretineală posibilă.

O las deoparte pe aia cu “nu avem drumuri”, că o știu, am fost printre cei care am scris mult despre asta. Ce mă enervează acum e prostia omenească, românul-idiot, care nu se urcă la volan ca să ajungă de aici-acolo, ci ca să facă pe grozavul. Românul care încă mai crede că mașina e așa, o chestie, cu care te poți împăuna, nu un mijloc de transport. Doamne, ce proști sîntem, sincer!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
2.328 citiri

2 comments to Sîntem proștii proștilor la volan

  • o problema mare este lipsa marcajului. sunt multi care au impresia ca lipsa acestora, le transforma drumul intr-unul cu o singura banda pe sensul lor de mers. o soluitie ar fi sustinerea unui examen pentru reinnoirea permisului de conducere la cel putin 2 ani. asa poate s-ar imputina soferii

  • Donkey

    Nu sunt de acord cu tine, Daniel. Nu cred că necunoaşterea legislaţiei e cauza atâtor măgării care se întâmplă. Eu conduc de douăzeci de ani şi (să bat în lemn) n-am avut nici un incident, dar zilele trecute am făcut un chestionar online şi n-am fost prea fericit de rezultat. După părerea mea, nu lipsa marcajelor ci lipsa bunului simţ e problema. Dacă mai adăugăm lipsa respectului faţă de autorităţi (acumulat în atâţi ani de când ni se spune să facem “ce zice popa”) şi abundenţa de “Dinu Păturici”, avem imaginea completă a circulaţiei pe drumurile noastre. O soluţie ar putea fi creşterea valorii amenzilor dar mă tem că o vor resimţi tot cei care, de bine, de rău, respectă legislaţia rutieră.

Leave a Reply