Susținem baschetul din Ardeal

Ne-am gîndit să susținem mai mult baschetul ardelean, așa că vom și face cîteva lucruri în acest sens. Împreună cu Mircea Cozma o să trecem în revistă preponderent rezultatele echipelor din Transilvania, că tot s-a vorbit la un moment dat că se vor face două “confederații”, după modelul NBA. Să zicem că pentru noi există mai ales aceste formații, de dincoace de Carpați.

O să stabilim legături cu site-urile oficiale ale acestor echipe, cu cele ale suporterilor, și vom vorbi mult mai mult despre eforturile lor.

Miercuri s-au jucat meciurile etapei a opta, toate rezultatele le găsiți pe siturile numaibaschet.ro sau pe www.frbaschet.ro. Noi o să spunem că Sibiul a învins în derby-ul județului pe Gaz Metan Mediaș, doar primul sfert aparținînd oaspeților. În rest, la pas, Sibiul a făcut legea, cu Harrison principal marcator, 20 de puncte.

Mobitelco și-a valorificat șansa de a se relansa în campionat și și-a învins rivala din Mureș, cu 87-85, după un meci în care oaspeții nu au mai reușit jocurile bune cu care ne-au obișnuit la Cluj. Cînd Krstanovic funcționează, totul e posibil (a marcat 29 de puncte). Dincolo, la mureșeni, Cooley s-a stins pe final, poate pentru că a jucat multă vreme cu 4 greșeli, și asta a contat.

Oradea a bătut la Craiova (care tocmai produseseră surpriza etapa trecută, cînd au bătut pe Asesoft) și acest rezultat este cu atît mai important. 15 puncte înseamnă ceva, mai ales cînd această diferență o obții într-un meci în deplasare. Bravo pentru Oradea!

Cinci echipe ardelene, despre care Mircea Cozma vă va da mai multe vești în zilele următoare, previziuni, clasamente, și multe alte informații.

PS Pe site-ul federației nimic despre debutul clujencei Gabriela Mărgineanu la Panathinaikos Atena, unde a fost cea mai bună de pe teren. În schimb scrie mult despre Vlad Moldoveanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.419 citiri

3 comments to Susținem baschetul din Ardeal

Leave a Reply