Sînteți cu toții gentlemani? Hai să vedem

Am terminat Jurnalul secret a lui Alex Ștefănescu și acum îmi arunc ochii, de cîteva zile, pe o carte foarte simpatică, pe care am citit-o pe vremea cînd voiam să mă transform într-un gentleman. Nu pot spune că mi-a trecut, dar mă surpind, de multe ori, că nu se prea vede că mi-ar fi intrat prea bine în cap ceea ce am citit aici. Așadar, John Bridges, “Cum să fii un gentleman, mic tratat de eleganță”.

Aleg pentru voi două trei sfaturi. Mă rog, nu pentru toți, pentru că nu mă îndoiesc că unii dintre voi, bărbații, sînteți niște gentlemani desăvîrșiți. Astăzi începem soft, cu spicuiri din capitolul “Îmbrăcămintea unui gentleman”, dar vom vorbi un pic și despre păr sau mustață.

-Cînd îmbrăcămintea nu îl mai încape, gentlemanul trebuie să o dea cuiva nevoiaș. Nu trebuie să se iluzioneze că într-o bună zi va slăbi. Cînd, și dacă va slăbi, cu siguranță că nu va dori să sărbătorească acest lucru purtînd o îmbrăcăminte demodată.

-Un gentleman nu poartă niciodată o pereche de blugi două zile la rînd.

-Un gentleman trebuie să aibă întotdeauna o pereche de pantofi negri cu șireturi

-Un gentleman își leagă singur cravata.

-Cînd un gentleman simte nevoia să își vopsească mustața, înseamnă că a venit vremea să și-o radă.

-Un gentleman își spală părul cu regularitate și depune eforturi pentru a preveni apariția mătreții.

-Dacă ține să poarte pe cap lucruri extravagante-cum ar fi o căciulă rusească de blană-orice gentleman trebuie să fie conștient că va atrage atenția asupra sa.

-Un gentelman își lasă întotdeauna haina la aerisit înainte de a o pune în dulap.

-Iarna poartă mănuși, și asta nu pentru a se încălzi. El trebuie să știe că în cazul strîngerii unei mîini, degetele reci creează o senzație neplăcută celeilalte persoane.

-Dacă nu este pădurar sau crescător de vite, un gentleman nu poartă cizme de cowboy la costum

-Un gentleman are întotdeauna pantofii lustruiți.

Hai că vă las. O să mai spicuim din această carte: despre participarea la masă, despre prietenie, despre etichetă, despre achitarea datoriilor, despre alegerea parfumurilor, despre relația cu doamnele. O să vă placă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
2.456 citiri

Leave a Reply