Ce studiu i-ar fi ieșit domnului Dâncu…

Mă (zic așa, mă, ca și cum aș vorbi cu un amic față în față la cafea), ăștia, politicienii, ăștia nu se uită pe stradă la oameni? Bagă numai texte, dau numai comunicate, taie numai panglici?

Păi dacă vă zic eu și dacă mă și credeți, fiți atenți: veneam de la tenis (știu, e rușinos să joci tenis joia de la 11-13, mă scuzați, dar eu v-am zis adevărul, ca să fie clar că mă simțeam relativ bine), și în fața primăriei (fără nici o legătură cu instituția în sine, poate doar din coincidență), am prins “stop” (din nou cred că a fost o întîmplare). Și știți cum faci cînd ești la volan și ai stop: caști ochii. Și ochii mi-au căzut pe troleibuzul numărul 6, care era în stînga mea. Și în troleibuz erau 12 oameni. Toți așezați pe scaune. “Hai, că nu a durat atît de mult stopul, ca să îi poți tu număra!”, ați zice voi. Pe cuvînt că i-am numărat, vă răspund eu. Și nu numai atît, dar cred că nu le voi uita figurile nici pînă deseară: negri erau. De supărare. Nu că nu zîmbeau, că doar nu or fi chiar nebuni să rîdă de unii singuri, dar arătau toată deznădejdea omului, și asta la cub, dacă se poate spune așa ceva. Dă-o dracului, chiar toți 12? Dacă era sociologul Vasile Dâncu în acel troileibuz și făcea un studiu, apoi cred că ne dădeam foc la valiză cu toții, instant!

PS Doamne ferește!, eu atîta zic. Fără să dezvolt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
1.465 citiri

3 comments to Ce studiu i-ar fi ieșit domnului Dâncu…

 • daniel

  “clar” Ovidiu. ce nu inteleg e de ce erau suparati: ca nu le da nimeni sau ca n-au unde sa munceasca sau ca muncesc pe bani putini.

  nu te supara dar mentalitatea asta de vaicarit ca viata e rea din cauza cuiva o ai si tu, o au si altii 90% din tara asta.

  hai dezvolta acel “Doamne ferește!”

  deci va fi o revolta de “Doamne ferește!”.

  bun, pica toti, is arestati 50%, puscariile is pline de politicieni.

  bun, v-ati razbunat pe ei, ca au furat destul.

  what’s next? vine prosperitatea? de unde draga domnule? ca prosperitatea ti-o faci cu manuta ta. muncesti ai, nu muncesti => te plangi ca nu-ti da statul si ca guvernul e incompetent.

  apoi iar ajungi la “Doamne ferește!, eu atîta zic. Fără să dezvolt.”

  aseara rasfoiesc canalele TV. pe Prima “Fermier caut nevasta”. acolo o romanca, emigrata in Spania, tinea singura o ferma de 60 de oi si 40 de capre. casa, masina, teren, animale, muncea de rupea si rupea si ecranul de cat radea. si mi-a fugit gandul la jurnalistii care stau pe 1000 ron pe luna la cate o fituica (foaie) de provincie si filosofeaza pe hartie sau pe bloguri cum sunt aia de incompetenti, cat is ei de destepti si de morali si cum ar trebui sa vina altii care sa aduca prosperitatea sau macar sa le spuna secretul ei.

  ei, va zic eu secretul prosperitatii: puneti mana si munciti si nu va mai multumiti cu putin din comoditate – 1000 ron dar stau pe scaun la caldurica si-s intelectual.

  PS ma refer la jurnalistii de provincie in general, nu la tine ovidiu

 • ovidiu blag

  -la asta cu jurnalistii nu am cum sa iti raspund, din solidaritate de breaslă.
  -la altceva nu cred ca are rost sa iti raspund prea in extenso, pentru că știi și tu cum funcționează: să nu îmi spui mie că nu depinde un privat de deciziile statului. s-au dus vremurile acelea. în acest moment deciziile statului (guvernului) îți determină mare parte din existență.
  -pînă și treaba cu văicăreala, de care zici, e un loc comun, e deja la îndemîna oricui care lucrează 14 ore la privat să spună că ăia de la stat nu muncesc (unii de la stat nu muncesc, să știi asta). mai degrabă este o politică de asmuțire a privatului împotriva celui de la stat, a muncitorului împotriva intelectualului, a românului contra ungurului, a tînărului împotriva bătrînului. dar hai, ca eu nu mă pricep la astea…
  -pe alocuri ai dreptate, dar numai pe alocuri

 • daniel

  Sunt doua cauze majore pentru locul ocupat acum d eRomania pe harta economica:
  1. mentalitatea educata in 40 de ani de comunism prin care toti asteapta ajutor si considera ca e obligatia statului de a ajuta.
  2. postura de colonie economica pe care o are romania. Dupa al doilea razboi mondial americanii au sustinut masiv Europa distrusa de razboi cu ajutoare si credite atat de avantajoase (planul Marshall) incat in 10 ani Germania, Franta, Grecia etc si-au revenit si si-au reocupat locul pe scena europeana. Dupa 1989 Romania nu doar ca n-a beneficiat de asa ceva (din partea Europei), ba a mai fost si in postura de a avea deficit comercial constant in relatia cu UE. Nici macar forta de munca ieftina nu ne scoate deocamdata din asta, dupa mai bine de 20 de ani de economie de piata.

  De un singur lucru imi pare rau, de pensionari. Au cotizat la viata lor dar statul nu e fond de investitii cu rentabilitate de 17% precum au fondurile din actualul pilon II. Statul a folosit acei bani si acum…. sa nu zic vorba aia. Generatia actuala trebuie sa puna la loc ceea ce generatiile anterioare au risipit (cu largul concurs al statului).

  Daca n-ar fi povara sistemului de pensii am trai bine.

Leave a Reply