După o zi plină…

Azi am făcut ceea ce se poate chema un tur de forță, pentru că o înmormîntare a unui prieten și două prezențe la televizor s-au dovedit a fi, totuși, prea mult. De aceea nici nu am putut să scriu azi atît cît aș fi vrut. Să vă spun cum a fost ziua…La înmormînarea lui Nicolae Ienac cred că au fost 500 de persoane. M-a impresionat că a venit toată echipa de baschet, și cînd spun asta mă refer în primul rînd la străini. Pentru că e mare lucru ca americanii sau sîrbii să vină cu toții într-un asemenea moment, într-un asemenea loc cum este cimitirul. A fost un gest cu conotații simbolice adînci. Înseamnă că omul acesta, Nicolae Ienac, a însemnat ceva pentru ei. În rest, am văzut cam toată floarea cea vestită a sportului clujean, și asta m-a impresionat în mod deosebit. Nu are rost să  înșirui nume de oameni, se știu ei foarte bine, așa cum îi știm și noi foarte bine. A fost și presa, și nu așa, ca să facă numai poze, ci ca să își prezinte omagiul pentru un om de o noblețe sufletească deosebită.

Apoi, la TVR, a fost o plăcere pentru mine. Producătoarea mea preferată, Andreea Damian, moderatorul Karen Sebesi și întreaga echipă de acolo sînt profesioniști adevărați și prieteni buni. Nu insist, a fost un fel de duplex-triplex cu studiourile din Iași, Timișoara și București, dar cred că cel mai bun segment l-a reușit Clujul. Intervențiile de aici au fost vii, au avut substanță, au trecut dincolo de conveniențe. A fost mai mult decît reconfortant să mă aflu acolo, la TVR. Păcat că se pune o anatemă pe tot ce înseamnă televiziune publică, în sensul în care ar fi aservită puterii, pentru că, uite, la TVR Cluj nu ai deloc impresia că trebuie să spui sau să nu spui anumite lucruri.

În fine, de la 19.00 am fost la NCN, la emisiunea lui Doru Crăciun. Bine, la NCN sînt ca acasă, așa că singura problemă care s-a pus a fost tema emisiunii, una tristă, avînd în vedere că a trebuit să vorbim cu Puiu Banu despre marele dispărut, Nicolae Ienac. Am trecut peste emoții și sper că am reliefat cîte ceva din marea personalitate a lui Nicolae Ienac. Și la NCN oamenii au fost faini, apreciază campania noastră cu cîntecele galeriei lui U, și cică ne mai cheamă acolo într-o emisiune, ca să vorbim despre asta. Și Irina Gașpar, de la TVR, ne va chema în matinalul ei, probabil vineri, să vorbim despre asta.

A fost o zi plină, a trebuit să trec prin stări emoționale diferite, am obosit un pic. Vă las, mă mai gîndesc un pic la Nicolae Ienac, și mîine o luăm de la capăt. Noapte bună!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
1.386 citiri

Leave a Reply