Nu e fotbal, dar e totuși un campionat european

Știu că nu e fotbal, știu că stăm foarte slab la acest sport, dar trebuie să vă spun că între 4 și 6 martie, în afară de Argentina-Romania în Cupa Davis, se mai desfășoară un eveniment sportiv major cu participare românească, este vorba despre Campionatele Europene de Atletism, care vor avea loc în Palatul Sporturilor Paris Bercy.Interesul printre francezi este maxim, practic nu se mai găsesc bilete decît pentru prima zi a competiției, restul, adică abonamentele și locurile pentru finale fiind vîndute ca pîinea caldă. Nu știu, dar aș fi curios să aflu cîți spectatori au fost prezenți la finalele campionatelor naționale de sală ale României, desfășurate acum două săptămîni la București.

Șansele noastre la o medalie sînt reduse, ele țin în cvasi-exclusivitate de Marian Oprea, vicecampion olimpic la triplu salt la Atena 2004.

Alături de Marian Oprea vor face deplasarea la Paris alţi 15 reprezentanţi ai României, dintre care cinci sunt la categoria juniori tineret: Mirela Lavric (800 m), Andreea Ogrăzeanu (60 m), Ioana Doagă şi Mihaela Nanu (1.500 m) şi Cristina Toma (triplusalt). Seniorii sunt Cornelia Deiac, Viorica Ţigău şi Cristina Sandu, care vor participa în proba de săritură în lungime, Cristina Bujin – la triplusalt, Estera Petre – la înălţime, Roxana Bârca – la 3.000 m, Ancuţa Bobocel – la 1.500 m, Alin Anghel – la triplusalt, Adrian Vasile – la lungime şi Cristian Vorovenci – la 800 m.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.494 citiri

Leave a Reply