Ne plac mult astea cu sinuciderile, cu moartea în general

În fiecare dimineață, și cînd spun dimineață să știți că e chiar pe la ora șase, îmi fac turul de onoare printre ziare, o revistă a presei amănunțită, de la jurnalele autohtone pînă la bloguri și presă internațională.

Azi o să vă dau exemplul Evenimentului zilei, unde la ora 06.00, cel mai citit material era acesta: “Adolescenta Raluca Drăgușin s-a sinucis ca în China rurală”. Avea 1300 de citiri (alo, la ora 6 dimineața, repet. Vă dați seama că pînă diseară știrea asta bate 10.000 de citiri), următoarea avea 500 (era vorba despre ceva cu Elena Ceaușescu), mai jos, la 400, cu Hagi și așa mai departe.

Dar hai să ne întoarcem la povestea cu sinuciderea. Deci: un titlu deștept pus (comparația cu China rurală face trimitere la faptul că fata și-a pus 10 kile de pietre în ghiozdan și s-a aruncat într-un rîu) și cuvîntul “sinucidere” au fost ingredientele de succes pentru acest material de presă.

Pînă la urmă, cu toată compasiunea pentru familia acestei fete, o sinucidere (mai ales în Românica, unde motive poți găsi berechet), care nu este a unei vedete precum Mădălina Manole, nu mi se pare nu știu ce subiect. Dar evidența mă contrazice și mă face să cred că sînt tîmpit. Din moment ce 1300 de oameni dau clic, curioși să vadă sînge încă de la 6 dimineața, înseamnă că e subiect, și încă unul de succes. Hai să dăm cît mai multe din astea, sinucideri de la oraș și sat, că se vînd foarte bine.

Eu dacă vreți să dau și linkul, aici, să ajutăm și noi, după posibilități, să ajungă acest material la peste 10.000 de citiri.

PS Nu e frumos să te iei de colegi, dar autorul acestui articol este unul destul de slăbuț, din mai multe motive. Unul, care mi-a sărit în ochi din avion, este faptul că asociază, cumva, formația Pink Floyd ca fiind una dintre cauzele pentru care fata s-a sinucis. Măi, băiete sau băieți (pe unul îl cheamă Fantaziu-poate de aici și ideile cu același nume), că nu m-am prins cine a scris asta, eu cred că nu ați ascultat niciodată Pink Floyd. Eu am ascultat, și ca mine “j-demii”, dar nu cred că ne-a venit să ne sinucidem de la muzica ăstora. Poate ne-a venit să facem altceva, dar nu să ne sinucidem…

PS doi> Cei de la Gîndul nu au renunțat la pozoaia aia imensă de deschidere, dar au împărțit-o azi în trei. No, tot e ceva, măcar nu faci direct un infarct mare, ci trei mai mici…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.428 citiri

Leave a Reply