Patrick Ciorcilă, modest și realist, a ajuns pe locul 778 in lume

Ciorcilă a făcut două turnee mari ITF

Să faci primele puncte în ITF la numai 14 ani și jumătate echivalează ca intensitate a trăirilor poate cu momentul în care realizezi primul tău punct în ATP. Patrick Ciorcilă a reușit să acceadă de două ori consecutiv în sferturile de finală în cele două turnee internaționale organizate în România (la Mediaș și la Balș), performanțe de excepție în urma cărora a ajuns, de nicăieri, pe locul 778 ITF.

“Acum o lună nu existam în tenis”, spune Patrick Ciorcilă (deși este multiplu campion național iar pereții interiori ai casei sale sînt plini de cupe și medalii), semn că tensimanul clujean realizează perfect importanța prezenței sale la marile întîlniri ale tenisului mondial. Ciorcilă a ars etape, a trecut mereu în ultima perioadă la categorii de vîrstă superioare, și iată că roadele acestei strategii puse în practică alături de antrenorul său, Bogdan Nițescu, se văd acum.

În recent încheiatul turneu ITF de la Balș, Patrick  a ajuns în sferturile de finală la proba de simplu în condițiile în care se afla la a doua participare la un turneu de 18 ani, el având doar 14 ani.

În primul tur a produs o surpriză uriașă, trecînd de suedezul Daniel Windahl (favoritul numărul 5), scor 6-4, 6-1, pentru ca în turul secund să îl învingă  pe portughezul Rodolfo Pereira, scor 6-2, 7-5, un jucător cu multă experiență în turnee internaționale.

La capatul unui meci foarte frumos, disputat în compania favoritului numărul 1, Tudor Cristian Sulea, Patrick a cedat în sferturile de finală cu scorul de 4-6 1-6, reeditînd astfel performanța de acum două săptămîni de la Sibiu.

“Au fost două săptămâni incredibile pentru mine. De fapt tot anul 2011, din ianuarie și până acum am avut o serie de turnee foarte bune și sunt mulțumit pentru că îmi văd eforturile răsplătite prin rezultate. Cu toate acestea, sunt conștient ca se poate si mai bine de atât” a declarat Patrick Ciorcilă la finalul turneului.

În urma acestui success, Patrick a ajuns pe locul 778 în clasamentul mondial și se menține pe primul loc în clasamentul național la categoria 16 ani. Săptămâna următoare el va participa la Campionatele Individuale ale României, categoria 16 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.641 citiri

1 comment to Patrick Ciorcilă, modest și realist, a ajuns pe locul 778 in lume

  • alina

    Patrick este un exeplu de cum ar trebui sa-ti cresti copii chiar daca esti milionar in euro.Bravo lui si parintilor care l-au sustinut! Multa sanatate si putere de munca!

Leave a Reply