E și Halep acolo, e și Hănescu

Simona Halep s-a calificat fără emoții în turul secund, am urmărit meciul live-score, 6-1, 6-2 cu Bojana Jovanovski (53 WTA), victorie importantă, în fața unei jucătoare sîrboaice foarte ambițioasă de obicei.În urma acestei victorii România are 3 jucătoare în turul secund, Dulgheru, Niculescu și Halep. Imediat va intra în scenă și Irina Begu, cu italianca Flavia Penetta, favorita 21, iar după aceea vom putea trage linie și evalua rezultatele celor 5 românce. Deja putem spune însă că această cifră, 3, este una bună de tot, pentru că, totuși, la Wimbledon e alt tenis, unul pentru care românii nu se poate spune că sînt foarte pregătiți.

Greul, adică misiunea complicată începe cam de aici, din turul secund. E de ajuns să spunem că Halep o va întîlni pe Serena Wiliams (care s-a chinuit un pic, trei seturi cu Aravane Rezai-Franța), ca să începem de undeva.

Dulgheru va juca împotriva Zvetlanei Kuznetsova (favorita 12), în timp ce cea mai favorizată pare, culmea, Monica Niculescu, cea care va juca împotriva lui Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), care a trecut în trei seturi de favorita 15, Jelena Jankovic. Sanchez are către 30 de ani (e născută 1982), e locul 76 WTA și are la activ 5 turnee la Wimbledon. Niculescu e 46 WTA, are 25 de ani și un mic avantaj, faptul că a jucat cu o zi înaintea lui Sanchez.

S-a calificat la pas și Victor Hănescu, 6-4, 6-3, 6-2 cu Jaroslav Pospisil, așa că va avea drept adversar în turul doi un adversar imposibil, pe Andy Roddick.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.803 citiri

3 comments to E și Halep acolo, e și Hănescu

  • În ciuda poziţiilor din clasamentul WTA, Monica Niculescu nu e favorită. Cred că ar fi un rezultat de apreciat dacă i-ar lua un set adversarei. Maria Martinez Sanchez a revenit de la 0-1 cu Jelena Jankovic, mult mai bine clasată şi favorită înaintea partidei. Eu aşa zic.

    Se pare că Irina Begu nu va mai juca azi. Cel puţin aşa se înţelege de pe site-ul oficial.

  • da, si eu ma tot uit, dar meciul ei nu mai incepe, era programat la ora 18.00

  • Hănescu a fost programat pe Central, ultimul meci al zilei după Venus Williams şi Nadal! Fetele mai aşteaptă.

Leave a Reply