12 persoane ucise de o explozie la o bază navală în Cipru

Scandalul meciurilor măsluite, din Turcia continuă: încă 22 de rețineri; Suporterii regimului de la Damasc au atacat ambasadele Statelor Unite și a Franței din Siria; Programul spațial chinez țintește sus.

Reuters: Un comandant de bază marină şi şase pompieri au fost printre cei 12 oameni ucişi de o explozie la un depozit de muniții. Explozia a doborât centrala electrică Vassilikos, care produce aproape 60 la suta din energia folosită pe insulă.

The Guardian: Poliţia turcă a reţinut 22 de persoane pentru interogatoriu într-o anchetă privind aranjarea de meciuri, inclusiv pe președintele clubului Trabzonspor. Federaţia trebuie să decidă cu privire la orice acţiune împotriva cluburilor până vineri, termenul limită pentru intrarea în competiţiile UEFA.

BBC: Suporteri ai preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, au atacat ambasadele Statelor Unite şi Franței, în Damasc. Incidentele vin după ce ambasadorii americani şi francezi au vizitat, săptămâna trecută, oraşul Hama – centru al protestelor anti guvern. Vizitele diplomaților au fost menite să exprime solidaritatea cu protestanții, ceea ce a atras critici aspre ale oficialilor sirieni.

The Huffington post: În acest an o rachetă va transporta un modul pe orbită. În jurul anului 2013 intenţionează să lanseze o sondă lunară, iar după 2020 să trimită un om pe lună. Acestea sunt planurile Chinei pentru programul spațial. “Unul dintre cele mai mari avantaje ale sistemului lor este că au planurile pe cinci ani astfel încât se poate pregăti cu mult timp înainte”, a declarat Peter Bond, editor consultant pentru Space Systems Jane şi Industrie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.727 citiri

2 comments to 12 persoane ucise de o explozie la o bază navală în Cipru

Leave a Reply