60 de arestări în scandalul meciurilor aranjate din Turcia

Portretul lui Ioan Clamparu – cel mai mare traficant de carne vie din România; Scandal cu tentă homofobă în rândul jurnaliștilor din Rusia; Japonezii au găsit minereuri rare în Oceanul Pacific.

Deutsche Welle: Poliția din Turcia a făcut, astăzi, încă 8 arestări în cazul meciurilor aranjate. Autoritățiile cercetează  acuzațiile de corupție legate de mai multe partide de fotbal din sezonul trecut, inclusiv  ultimul meci de campionat în care Fenerbahce  a obținut titlul invingand Sivasspor cu 4-3. Ancheta se axează în special pe Fenerbahce, Trabzonspor, Sivasspor, Anakeragucu, Genclerbirligi și Besiktas. Printre cei arestați se numără mai mulți jucători, oficiali din cadrul cluburilor și președinții cluburilor Fenerbahce și Sivasspor.

El Pais scrie povestea lui Ioan Clamparu, unul din cei mai mari traficanți de femei din lume. „A fost ca Zorro”, spune un inspector şef. „Ştii că există, dar nimeni nu l-a văzut.”

BBC: Japonezii au descoperit un depozit de minerale rare pe fundul Oceanului Pacific. Aceste minerale sunt folosite în componența produselor electronice. „Doar un singur kilometru pătrat (0,4 mile pătrate), de depozite vor fi în măsură să ofere o cincime din consumul mondial actual anual”, a declarat Yasuhiro Kato, un profesor de ştiinţele pământului la Universitatea din Tokyo. În prezent, China deține 97% din piața de minereuri rare.

Pravda: Nikolai Troitsky, jurnalist la RIA Novosti – una din cele mai mari agenții de presă din Rusia – a fost concediat în urma unui articol homofob, pe care l-a postat pe blogul său.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
1.558 citiri

2 comments to 60 de arestări în scandalul meciurilor aranjate din Turcia

Leave a Reply