Premierul cu elicopterul, departe de Apahida!

Ați văzut și voi probabil știrea aia cu premierul și elicopterul, nu? Dacă nu, dați pe google.

Bun, eu mă întreb și la această oră care e știrea sau mai bine zis cu ce rămîne omul de bun simț după știrea asta.

Bref:

Emil Boc coboară dintr-un elicopter care a zburat pe ruta Brașov-București, alături de una dintre fiicele sale și de un nepot. Elicopterul e de la SRI. Emil Boc are factura la mînă, cu care a plătit 2113 euro, din banii săi, pentru transportul celor doi copii.

Ce înțeleg (sau, după caz, ce nu înțeleg) eu de aici:

-Emil Boc a folosit un elicopter SRI.

Ca unul care nu mă pricep, întreb la rîndul meu: Asta e de bine sau de rău? Adică trebuia să folosească un elicopter care stropește cîmpul cu insecticide? Sau nu e voie să se învețe de mici copiii cu SRI-ul? Sau nu e voie să se dea copiii cu elicopterul? Sau știrea se referea la faptul că e o extravaganță în sine să te dai cu elicopterul pe o distanță așa scurtă? Mă întreb toate astea pentru că nu m-a lămurit nimeni încă.

-Emil Boc a dat un purcoi de bani pe figura asta.

Aici iar sînt în ceață. Pe de o parte cred că e de bine știrea, adică na, n-a fentat, a dat bănuțu, din puținul pe care îl are. Îmi permit să spun doar că asta mi se pare o extravaganță, să dai din buzunar 80 de milioane de lei ca să te dai cu elicopterul 10 minute cu copilașii (am zis și eu ceva, nu știu cît se face cu elicopterul pe ruta asta).

-Emil Boc a spus că în calitate de demnitar are dreptul să solicite transportul unor persoane aparținînd familiei, cu elicopterul, conform articolulului 6 din legea de organizare și funcționare a SRI. No bine. Și atunci de ce a plătit purcoiul de bani, că eu tot nu înțeleg.

Sincer, așa știre confuză nu am mai văzut de mult. Îmi aduce aminte de un banc (spun și bancul-vreau să sugerez că știrea e slăbuță, subțirică, ce vreți voi):

Un țăran se uită cum un tip cu parapanta pierde înălțime deasupra unui bloc cu patru etaje din Apahida. Și ăla pierde înălțime, pierde înălțime, intră cu capul înainte în bloc și rămîne suspendat la balconul etajului trei. Și țăranul zice, ca pentru sine:

-La așe țară de rahat, așe atentat de rahat!

No cam așe e și știrea asta cu Boc. Nu înțelegi nimic.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
1.828 citiri

5 comments to Premierul cu elicopterul, departe de Apahida!

 • Mihai Vasile

  1. Ce nu înţelegi? Bocu’ vost’ n-are bani de babysitter aşa că si-a luat cu el copilaşii la serviciu… Ştie tot românul că nişte idioţi i-au tăiat salariul! A, sau lui nu? Atunci înseamnă că ai dreptate să nu mai înţelegi nimic.
  2. Pe lângă faptul că nu înţelegi, nici nu esti atent la detalii, dragă Ovidiu. Omul nu a dat decât 1/2 din salariu, nu două salarii, asa cum, subversiv, insinuezi. Era vorba de lei nu de euro. Rusine ţie Ovidiu că nu înţelegi problemele omului care ne duce spre prosperitate… în zbor cu elicopterul!

 • Alexandra

  Eu nu cred ca e ilegal ce a facut Boc. Este imoral. Sunt curioasa cum a putut plati premierul transportul familiei. SRI nu are ca domeniu de activitate transportul persoanelor, de aceea nu vad cum ar putea sa factureze respectiva chitanta.
  Subiectul deschide si alta problema: daca Boc a platit pentru un transport cu elicopterul pe ruta Brasov – Bucuresti inseamna ca pot sa inchiriez si eu un loc?

 • Florin

  Fiindca a platit transportul, Boc a adus bani la bugetul de stat. ‘Mare’ lucru ca a luat cu el inca doua persoane. Asa si? Ma astept sa vad stiri ca basescu sau boc si-au permis luxul sa isi cumpere chiloti de firma cand populatia (care asteapota sa le cada bani din cer) se afla in criza.
  Posturile mogulilor incep sa devina din ce in ce mai penibile

 • Marius

  cu î din i se scria pe vremea lui Ceausescu
  Sînt absolvent de jurnalistică la UBB Cluj,”
  “Am început să scriu punînd un pariu”
  “mai bine decît ai lui de la sport”
  “întreb la rîndul meu”
  Suntem in 2011, vezi dexonline.ro!

 • marius, nu-i nimic daca inainte ai semnat cu florin, fie primit. stai linistit cu scrisul, nu te ambala, e o poveste prea lungă ca să ti-o explic acum tie.

Leave a Reply