Mii de oameni sunt sechestrați pe un stadion în Siria

Shell a găsit o a doua scurgere de petrol în Marea Nordului; Poliția indiană a arestat peste 1300 de susținători ai unui activist anti-corupție.

Los Angeles Times:Forţe loiale regimului președintelui Bashar Assad continuă persecuțiile împotriva opoziției, în Latakia, după demonstraţiile antiguvernamentale care au izbucnit acolo vineri. Forţele de securitate siriene au adunat mii de oameni într-un stadion, unde le-au reținut cardurile de identitate şi telefoanele mobile. Cel puțin 5 persoane au murit în urma acestei acțiuni. “Li s-a spus că ar trebui să-şi părăsească locuinţele lor şi să meargă la stadion pentru că forţele armate au de gând să aplatizeze zona”, a declarat un activist din oraş.

The Guardian: Shell a găsit o a doua scurgere de petrol în Marea Nordului.  216 de tone au fost deja deversate în mare după scurgerea iniţială, care a început la platforma Gannet Alpha, miercurea trecută. Glen Cayley, directorul tehnic al Shell a declarat că scurgerea principala a fost oprită, dar a doua scurgere, de mici dimensiuni s-a dovedit o provocare.

BBC:  Poliția indiană a arestat peste 1300 de susținători ai lui Anna Hazare. Hazare, un celebru activist anti-corupție, a fost arestat în urmă cu o săptămână. Acesta a propus parlamentului indian o nouă lege anti-corupție, în urma căreia oficialitățile guvernamentale și magistrații vor putea fi investigați mai ușor. Avocatul Prashant Bhushan, un susţinător proeminent al lui Hazare, a declarat că detenţia acestuia a dovedit că guvernul a fost “dictatorial şi că nu ascultă drepturile democratice ale poporului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.942 citiri

Leave a Reply