Proteste anti – Papă în Madrid

sursa: www.TVE.es


Olanda a dat Organizației Mondiale a Sănătății 100 de milioane de euro, din conturile regimului Moammar Gadhafi; Au trecut șase luni de război în Libia, „The Atlantic” a publicat o galerie foto cu ororile războiului.

RTVE.es: Mii de oameni au protestat miercuri seara împotriva finanțării vizitei Papei Benedict al xvi-lea, de către guvernul de la Madrid. Marşul a început în Piaţa Tirso de Molina și a ajuns în Puerta del Sol, unde se aflau mai mulți pelerini. Acolospiritele s-au încins, pelerinii scandau: „Trăiască Papa”, iar protestatarii au răspuns cu: „Papa este nazist” și „Din impozitele mele, 0 cenţi pentru Papa”. Cele două tabere au fost despărțite de un cordon de poliției, până când pelerinii au părăsit piața.

6 persoane au fost arestate și doi polițiști au fost răniți în urma încidentelor. Cu doar câteva ore înainte, poliția spaniolă a arestat un student mexican ce plănuia să îi atace pe protestatari cu gaz asfixiant.

Vă reamintesc, în aceste zile în Madrid se desfășoară Festivalul Ziua Mondială a Tineretului, organizat de Biserica Catolică. Cu acestă ocazie, Papa Benedict al XVI-lea va vizita capitala Spaniei.

Deutsche Welle: Guvernul olandez a eliberat 100 milioane de euro în active îngheţate de la regimul Moammar Gadhafi la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Fondurile vor cumpăra consumabile medicale pentru victimele conflictului în curs de desfăşurare în Libia. Fonduri în valoare de 100 milioane de euro au fost îngheţate, ca parte a sancţiunilor împotriva liderului Libiei. În total, guvernul olandez deține 3 miliarde de euro din fondurile îngheţate libiene.

The Atlantic a publicat o galerie foto cu urmările războiului din Libia.

Combatanţi rebeli tintesc mitralierele spre forţele lui Muammar Gaddafi, la 25 km vest de Misrata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.418 citiri

Leave a Reply