E chiar atît de complicat să ne calificăm?

Nu înțeleg de ce nu se face o campanie de genul: meciul cu Franța, meciul unei generații, șansa României de a rămîne în fotbalul mare, toată lumea la stadion, și alte lucruri mobilizatoare. Pentru că, să fim serioși, dacă am face 9 puncte din aceste trei meciuri rămase, am mai putea lupta, nu? Știu că e mai simplu pentru toți, inclusiv pentru Piți, să o dea cu 2014, 16, 26, dar hai să mai vedem ce se poate face…Așa arată grupa, mai avem trei meciuri, cu 20 de puncte am fi acolo, în cărți.

Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
2. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Meciuri jucate pe 2 septembrie:
Luxemburg – ROMÂNIA 0-2
Belarus – Bosnia 0-2
Albania – Franţa 1-2

Ce meciuri mai sînt de jucat pentru România:
6 septembrie: ROMÂNIA – Franţa; Bosnia – Belarus; Luxemburg – Albania
7 octombrie: Bosnia – Luxemburg; ROMÂNIA – Belarus; Franţa – Albania
11 octombrie: Albania – ROMÂNIA; Franţa – Bosnia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.594 citiri

5 comments to E chiar atît de complicat să ne calificăm?

 • OviTebu

  Chiar ca meciul asta e ultima noastra sansa…dar am vazut ca se promoveaza ideea ca si un egal ar fi bun cu Franta 🙁 …nasol … pentru ca iarasi am ajuns la mana altora. Daca Bosnia castiga cu Belarus ramanem acasa chiar daca facem egal cu Franta.

 • Cand Lucestii ziceau ca avem sanse bune de calificare, toata lumea zicea ca-s nebuni.
  Rezultatul Belarus – Bosnia ne-a dat putin peste cap. Trebuie sa batem Franta.
  Daca batem Franta, Bosnia trebuie sa bata in Franta ca sa se califice.

 • Complicat? Aş zice mai degrabă că e imposibil.

  I. Să luăm cazul SF cu 20 de puncte.
  a) Bosnia bate Belarusul marţi fără probleme şi face 16. Plus încă 3 puncte cu Luxemburg = 19. Să mai zicem c-ar pierde în Franţa, deci rămâne cu 19.
  b) După cum reiese de mai sus, Franţa – 22.
  Şi clasamentul ar arăta aşa: Franţa 22, România 20, Bosnia 19.
  Apoi:
  – Turcia din grupa A are nevoie de 7 puncte pentru a face 20, Belgia de 8, dar ambele mai joacă cu Germania.
  – Irlanda şi Slovacia mai au fiecare nevoie de 6 puncte (din 3 meciuri) pentru a face 20. Irlanda mai are cu Rusia (d), Andorra (d) şi Armenia (a), deci ar putea face 6 foarte uşor. Slovacia are cu Armenia (a), Rusia (a) şi Macedonia (d), deci ar putea face şi mai uşor 6+ puncte. Rămâne de văzut golvarajul.
  – Din grupa C e mai greu să faci 20 de puncte, avem noroc.
  – Suedia/Ungaria fac fară probleme 20+ în grupa E.
  – Croaţia/Grecia la fel în grupa F.
  Din câte văd, e cam greu să fim pe cel mai bun loc 2 din toate grupele.
  Iar posibilii adversari din baraj ar fi: Turcia, Irlanda/Slovacia, Slovenia/Serbia, Suedia, Croaţia/Grecia, Muntenegru, Norgevia/Danemarca/Portugalia şi Cehia. În clasamentul coeficientului UEFA după care ar urma să se împartă urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor pentru EURO 2012 suntem pe locul 25 şi suntem depăşiţi de: Turcia, Irlanda, Slovacia, Serbia, Suedia, Croaţia, Grecia, Danemarca, Norvegia, Portugalia, Cehia. Dintre echipele de mai sus, doar Slovenia (26) şi Muntenegru (29) sunt sub noi, decir ar urma să nu fim capi de serie, ceea ce ar însemna că am putea da peste oricare dintre următoarele: Croaţia (6), Grecia (8), Portugalia (9), Suedia (11), Danemarca (12), Slovacia (13), Turcia (14), Serbia (15), Cehia (16), Irlanda (18), Norvegia (19). Dacă le mai triem puţin în funcţie de şansele de a ocupa locul 2, avem aşa: Turcia, Irlanda/Slovacia, Serbia, Suedia, Croaţia, Norvegia, Cehia. Iar dintre acestea, primele 4 care ar putea fi capi de serie: Croaţia, Suedia, Slovacia sau Serbia şi Turcia.

  Dintre cele 5, doar Slovacia e accesibilă, dar şansele ar fi tot în favoarea lor. Acum să revenim şi să ne amintim că pentru a avea 20% şanse să prindem în baraj un adversar mai slab avem nevoie de 9 din 9 în ultimele 3 meciuri şi ca în tur am luat doar 2 din 9 din aceleaşi meciuri.

  Dacă mai are rost:
  II. Egal cu Franţa şi terminăm cu 18 puncte.
  Franţa – 20 pct după victoria cu Albania + meci cu Bosnia.
  Bosnia – 19 pct după victoriile cu Belarus şi Luxemburg. Singura şansă în acest caz ar fi ca Bosnia să facă un egal într-unul din cele două meciuri şi să piardă în Franţa.

  III. Pierdem cu Franţa şi pierdem din start orice şansă la locul 1.
  Batem in ultimele două meciuri şi facem 17, Bosnia face 16 cu Luxemburg şi mai are nevoie de încă un punct ca să ne egaleze.

  Scurte concluzii:
  – nu batem Franţa, suntem gata
  – batem tot, Bosnia bate Belarusul şi pierde în Franţa, şanse mici la baraj

 • bravo Mihai Muresan asa analiza demult nu am citit! E clar pt mine, tre sa batem Franta ca sa mai avem mici sanse dar…la cum jucam ar fi o minune!

Leave a Reply