US Open: Monica Niculescu s-a oprit în turul IV

Monica Niculescu a părăsit competiţia de la Flushing Meadows după ce a pierdut în turul al IV-lea în faţa jucătoarei din Germania Angelique Kerber (92 WTA). După 3 meciuri câştigate fără probleme, Monica a ajuns la cea mai bună performanţă a carierei într-un turneu de Mare Şlem, dar jocul mult mai bun al adversarei a împiedicat-o să ajungă în a doua săptămână de concurs.

Monica Niculescu 0-2 Angelique Kerber (4/6, 3/6)

Monica Niculescu a pierdut primul game în care a servit chiar în debutul meciului, deşi a jucat toate punctele cu primul serviciu. A revenit în game-ul 6, când a profitat de a 3-a dublă greşeală a jucătoarei din Germania şi a egalat scorul la 3. Şi-a pierdut din nou serviciul în game-ul următor, iar asta în ciuda faptului că doar 3 mingi din 29 le-a jucat cu al doilea serviciu până atunci. În game-ul în care Kerber a servit pentru set, Monica a început foarte bine, a avut 30-0, dar adversara ei a revenit şi după o minge de break şi două egalităţi a reuşit să încheie primul act cu scorul de 6-4. 39 de puncte a câştigat Angelique Kerber în primul set, în timp ce românca s-a oprit la 36.

Setul secund a început cu 3 jocuri împotriva serviciului, ultimul pierdut de Monica Niculescu la 0. S-a mers apoi cap la cap până la 5-3 pentru Kerber, iar Monica a ratat şansa de a rămâne în meci, pierzând şi setul secund cu 3-6.

Statistica meciului

Rămânem cu cea mai bună performanţă a Monicăi Niculescu la un turneu de Mare Şlem, dar şi cu impresia că jocul ei depinde foarte mult de cel al adversarei şi că ar putea pierde oricând în faţa unei jucătoare în formă, fie ea şi mai slab cotată. Marea problemă a româncei în acest ultim meci a fost serviciul, unul foarte încet. Dacă în meciul cu Safarova cea mai rapidă servă a fost de 157 km/h, acum a trecut cu puţin peste 120 km/h, în timp ce media primului serviciu a fost de 107 km/h. În comparaţie, Kerber a avut o medie de 144 km/h cu primul serviciu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
854 citiri

Leave a Reply