US Open: Monica Niculescu şi Horia Tecău vor juca azi, Sorana Cîrstea a pierdut ieri la dublu

Sorana Cîrstea a fost eliminată ieri în proba de dublu, unde a făcut pereche cu japoneza Ayumi Morita. Cele două au fost învinse de perechea Maria Jose Martinez Sanchez/Anabel Medina Garrigues în 3 seturi (5/7, 6/3, 6/4). Mai avem doi competitori la seniori, dar şi o participantă în primul tur la juniori, Elena-Teodora Cadar. Ea va juca astăzi al 3-lea meci de pe terenul 8 şi o va întâlni pe Kyle McPhillips (SUA). Monica Niculescu şi Horia Tecău vor juca şi ei astăzi, ambii pe terenul 17. Meciul Monicăi e programat primul, de la ora 18, în timp ce meciul de dublu masculin în care este implicat Horia este programat ultimul.

Din păcate, două meciuri mai interesante sunt programate de la ora 18 pe Artur Ashe (David Nalbandian – Rafael Nadal) şi Louis Amstrong (Shuai Peng – Flavia Pennetta), iar doar Eurosport 2 transmite tenis de la US Open în intervalul 18-20:15. Pentru cei interesaţi, sunt şanse ca meciul să poată fi urmărit aici.

Monica Niculescu (68 WTA) vs. Angelique Kerber (92 WTA)

Angelique Kerber are 23 de ani, a intrat de curând în top 100 şi a învins până acum două adversare mai bine cotate decât ea. A pierdut un singur set la favorita 12, Agnieszka Radwanska. Singura întâlnire directă a avut loc în 2008 la Cracovia, într-un turneu Challenger, tot pe hard. Monica a învins atunci în calificări, în 3 seturi: 6/4, 2/6, 7/5. Până acum, Simona Halep, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu (în meciul cu Safarova) au obţinut 3 victorii surprinzătoare în condiţiile în care adversarele lor au făcut foarte multe greşeli neforţate, dar au reuşit şi destule lovituri direct câştigătoare. Iată cum arată o astfel de statistică în cazul duelului Niculescu – Kerber:

Greşeli neforţate | Lovituri direct câştigătoare
Monica Niculescu: 7 (2,3 pe meci) | 6 (fără cele din meciul cu Dulgheru)
Angelique Kerber: 55 (18,3 pe meci) | 64 (21,3 pe meci), dintre care 43 în faţa polonezei cotate cu şansa a 12-a (Agnieszka Radwanska)
Adversarele Monicăi: 56 (18,6 pe meci) | 19 (toate ale Safarovei)
Adversarele Angelicăi: 52 (17,3 pe meci) | 51 (17 pe meci)

Concluzia e simpă: scenariul e cel din meciurile Dulgheru – Kvitova, Halep – Na Li sau Niculescu – Safarova.

Casele de pariuri îi dau româncei între 43% şi 46% şanse să câştige partida.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.058 citiri

Leave a Reply