US Open: Victorie clară pentru Monica Niculescu

Cu o defensivă exemplară, răbdare, dar şi cu o jucătoare dezorientată în faţă, Monica Niculescu a reuşit să se califice în turul al IV-lea de la US Open, cea mai bună performanţă a carierei într-un turneu de Mare Şlem. Românca a mai reuşit anul acesta un tur III la Australian Open.

Monica Niculescu 2-0 Lucie Safarova (6/0, 6/1)

Monica Niculescu a reuşit primul break la prima şansă avută după ce a profitat de o dublă greşeală a jucătoarei din Cehia. La fel s-a întâmplat şi cu a doua oportunitate de game pe serviciul adversarei, iar Monica a condus în primul set cu 4-0. A avut un joc aproape perfect: şi-a pregătit cu minuţiozitate fiecare punct, a utilizat eficient atât slice-ul de forehand, cât şi cel de backhand, dar în majoritatea mingilor n-a forţat, ci mai degrabă a aşteptat ca adversara să greşească. A reuşit două passing shot-uri în lung de linie, o scurtă bine mascată şi un lob care i-a adus un punct foarte important când a servit la scorul de 1-0, în singurul game în care a avut probleme pe propriul serviciu. La 5-0, Monica a cerut intervenţia trainer-ului, părăsind terenul pentru câteva minute. La reluarea jocului, Safarova a comis o nouă dublă greşeală şi a pierdut primul set de o manieră categorică: 6-0 după 36 de minute.

Statistica primului set:
Monica Niculescu a jucat 14 din 19 puncte cu primul serviciu, câştigând 10 dintre acestea. A obţinut 14 din 22 de puncte pe serviciul adversarei şi a convertit 3 din cele 4 mingi de break pe care le-a avut. De partea cealaltă, Lucie Safarova a jucat 12 din 22 de puncte cu primul serviciu şi nu a câştigat niciun punct cu al doilea. A comis două duble greşeli şi 19 greşeli neforţate. A obţinut doar 6 puncte pe serviciul Monicăi şi nu a reuşit niciun break.

Safarova a început mult mai hotărâtă setul secund; a avut două mingi de break chiar în debut, dar nu a reuşit nici aşa să câştige primul game. Monica a beneficiat şi ea în game-ul următor de trei mingi de break şi a reuşit să se desprindă la 2-0. Au urmat două jocuri cu mici dificultăţi pe prorpiul serviciu, dar câştigate, iar după o oră tabela de scor arăta un 10-1 pentru româncă. După încă un break câştigat, Monica a avut 3 mingi de meci, iar după 13 ani avem din nou o româncă în turul IV la US Open.

Statistica meciului

Adversara din optimi a Monicăi Niculescu va fi Angelique Kerber (Germania, 92 WTA). Ea a trecut până acum de Lauren Davis, Agnieszka Radwanska şi Alla Kudryatseva, pierzând un singur set. Angelique Kerber are 23 de ani, a devenit jucătoare profesionistă în 2003 şi a adunat până acum peste 800,000$ din tenis. Cea mai bună clasare în clasamentul WTA a fost locul 45, ocupat în 17 ianuarie 2011. La fel ca şi Monica, şi adversara ei se află la cea mai bună performanţă a carierei într-un turneu de Mare Şlem.

Dacă va trece de jucătoarea din Germania, Monica o va întâlni pe câştigătoarea din meciul Shuai Peng vs. Flavia Pennetta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.495 citiri

3 comments to US Open: Victorie clară pentru Monica Niculescu

Leave a Reply