Conflictul NBA dintre jucători şi patroni a ajuns până la Obama

Pestre vreo cinci, şase zile ar fi trebuit să aibă loc primele partide ale sezonului regulat din Campionatul de Baschet Profesionist Nord-American.

Cu siguranţă nu se va juca niciun meci pe 1 noiembrie şi încă vreo două săptămâni după aceea. Ultima discuţie dintre reprezentanţii cluburilor şi cei ai jucătorilor s-a încheiat ca şi precedentele. Adică fără nicio soluţie. Astfel, primele două săptămâni ale sezonului au fost anulate, după ce aceaşi soartă a avut tot sezonul pre-competiţional.

Greva ce durează de la 1 iulie a ajuns subiect de discuţie şi pentru preşedintele SUA, Barack Obama. $eful de la Casa Alba a declarat că jucătorii, dar şi proprietarii cluburilor trebuie să ajungă la un consens pentru că succesul lor se bazează pe susţinerea fanilor. BTW, cine nu ştie, Obama a jucat ceva baschet în tinereţe şi are o o stângă de aur.

Preşedintele amierican a mai declarat că baschetul va avea nevoie de timp pentru a-şi reveni după acest conflict. Mie îmi place de Obama şi omul are dreptate. Nicio parte nu are de câştigat dacă e grevă. Cluburile au şi alte surse de venit decât biletele, mulţi jucători de peste ocean au venit în Europa unde fac bani grei, iar cei care suferă cel mai tare sunt fanii/spectatorii. Pentru că mă număr printre iubitorii baschetului spectacol, sper ca greva asta să se încheie cât mai repede.

Doar în sezonul 1998-1999 primele partide ale sezonului au fost anulate, tot ca urmare a unei greve.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
828 citiri

Leave a Reply