Paraleli cu fotbalul

Aceleași tîmpenii ne sînt servite an de an la sfîrșit de decembrie de către televiziuni și de coloanele de sport ale cotidienelor.

Îl vedem așezat pe jilțul de la palat pe Becali, care îi trece în revistă pe finu, nașu, cumătru, face glume cu Copos (vă și preavizam acum cîteva luni că așa se va întîmpla, nu are rost să vă dau și link-ul), rîd reporterii și ei pe acolo, e excelent…Ne spune el cum e cu gagicile ălor doi de-i cheamă frații Costea (eu nici azi nu știu care e unul și care e celălalt), cum o să-l cheme pe fiul lui Borcea, și alte lucruri foarte interesante.

Din punct de vedere strict fotbalistic sîntem anunțați, ca în fiecare an, că Dinamo se va întări cu fotbaliștii de care s-a despărțit dar care vor reveni în forță în pauza de iarnă (acum e vorba despre Torje, dar așa a fost și cu Niculae, și cu Munteanu, și cu Lobonț și cu Dănciulescu, cu toți, practic).

Ălalalt, Copos, se mai retrage o dată, sau poate nu se retrage, știrea e vechio-nouă, poate doar faptul că a fost chestionată și nevastă-sa pe acest subiect să mai intereseze pe cineva.

Mai două-trei vorbe ale verilor Becali, ăia, impresarii, că doar și ei tre să vorbească la sfîrșit de an, mai un pic cu Neșu (că acum dacă zici cu Neșu se citește-mai bine l-ar lăsa în pace pe bietul băiat), mai cu alea cu unde își petrec oamenii de fotbal revelionul, și gata, tuns-ras-frezat, ca în fiecare sfîrșit de an.

În acest timp fotbalul românesc în ansamblul lui nu mai există, scandalurile de corupție la toate nivelurile sînt singurele care au contat, arbitrajul nu mai are nici o credibilitate și singura luminiță care mai pîlpîie e asta cu Steaua în primăvara europeană (mai mult un noroc chior decît un merit la vreun nivel).

Hai, că merge, plugușorul, sorcova…brambura!

PS A, și parcă, nemeritat, prea puțin despre nea Piți…Ei-ei-ei, ce repede îl uită lumea…Omul-orchestră…Poate reparăm și asta, și-atunci chiar că le avem pe toate. Toate fiind paralele cu fotbalul, desigur.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.264 citiri

Leave a Reply