Australian Open, ziua 8 – Tecău, Begu şi Niculescu sunt în sferturi la dublu

Bilanţul românilor de azi: 5 victorii – 3 înfrângeri. La seniori, Horia Tecău, Irina Begu şi Monica Niculescu erau siguri de prezenţa în sferturile probelor de dublu încă de pe la ora 4. Fetele au beneficiat de abandonul rusoaicelor Maria Kirilenko şi Nadia Petrova, favorite 5, după doar 21 de minute de joc, când scorul era 3-0 pentru românce. Mai departe vor juca tot împotriva unei perechi din Rusia, formată din Vera Zvonareva şi Svetlana Kuznetsova. Nici Tecău şi Lindstedt n-au stat foarte mult pe teren. Într-o oră şi jumătate i-au învins pe brazilienii Joao Souza şi Ricardo Mello pentru a jucat în sferturi cu o pereche mult mai bine sudată: Scott Lipsky/Rajeev Ram, favorita 13. În semifinale ar putea juca împotriva fraţilor Bryan.

Astăzi s-au produs două mari surprize: francezul Jo-Wilfried Tsonga a fost eliminat după 5 seturi de japonezul Kei Nishikori, iar Serena Williams a fost învinsă în doar două seturi de rusoaica Ekaterina Makarova, jucătoare ce ocupă locul 56 în clasamentul WTA. Meciul lui Tsonga a fost scurt pentru un duel de 5 seturi (3 ore şi jumătate). Japonezul a câştigat 141 de puncte, 70 reuşindu-le în urma greşelilor neforţate ale francezului. La fete, Serena a pierdut un meci în care şi-a adjudecat doar 5 game-uri şi în care a reuşit 37 de greşeli neforţate.

Meciurile de mâine

Irina Begu/Monica Niculescu vs. Svetlana Kuznetsova/Vera Zvonareva – sferturi – ora 2 pe Margaret Court Arena – Şanse: 40%.

Horia Tecău/Robert Lindstedt [7] vs. Scott Lipsky/Rajeev Ram [13] – sferturi – după meciul fetelor – Şanse: 60%.

Horia Tecău/Bethanie Mattek-Sands [8] vs. Andy Ram/Yaroslava Shvedova – turul 2 – ultimul meci de pe terenul 2 – Şanse: 50%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
971 citiri

Leave a Reply