Părerea unui amic despre bazinele de înot din Cluj

Am vorbit azi cu un bun prieten, fost coleg de clasă, fost jucător de polo la Voința Cluj. Omul mi-a spus că nu e tocmai de aceeași părere cu mine în ceea ce privește numărul bazinelor din țară și mi-a și argumentat. Vă las punctul lui de vedere, poate îl comentați și voi. Iată ce spune:

-După părerea mea și dacă s-ar construi bazine, ele ar rămîne goale. Îți dau exemplul meu: merg în fiecare sîmbătă și duminică la bazinul din Babeș și e mai întotdeauna slab populat. Aceiași 8-10 inși cu care ne vedem în fiecare week-end acolo. Păi dacă le place atît de mult apa, dacă își doresc atît de mult să înoate, de ce nu vin clujenii la bazin, mai ales că acolo prețurile sînt accesibile? Cu un milion poți avea parte de 10 intrări, ceea ce, să fim serioși, e la îndemînă. Și totuși bazinul e mai mult gol. Nu știu cum e în restul zilelor, eu îți spun cum e sîmbăta și duminica. Cheltuielile cu un bazin sînt enorme. Iar cu 10 inși pe zi nu prea îți scoți pîrleala. Așa că treaba cu construitul bazinelor e destul de discutabilă. Dacă în Cluj, un oraș cu 400.000 de locuitori vin 100 pe zi la bazin (asta dacă îi aduni pe toți cei care frecventează piscinele din Cluj), mi se pare foarte puțin.

Asta a spus, în mare, prietenul meu.

Voi ce părere aveți?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.742 citiri

1 comment to Părerea unui amic despre bazinele de înot din Cluj

  • adi

    Ovidiu, eu sunt de parere ca investitia in baze sportive trebuie sa continue! Indiferent daca merge sau nu lumea sa le frecventeze, oamenii trebuie obisnuiti, trebuie generata cererea, chiar daca acum nu exista! Ca orice investitie, nu te poti astepta ca maine sa se umple bazinul de oameni instant! Ce fel de marketing practica cele doua piscine? Cati din cei 400k locuitori ai clujului stiu de programul cu publicul, de oferta lor, cati au gandit o campanie de freesampling – vezi Gimmy, au dat 1 luna gratuit – pentru a obisnui publicul?… aici este de discutat! Ai o comoara de piscina, dar nu mai ai bani sa promovezi serviciile pe care le furnizezi, pentru ca nu ai prevazut in buget promvarea! Atata timp cat nu se urmareste performanta financiara pe termen lung, acesta este rezultatul! In Germania, de exemplu la Nordbad in Munchen, accesul se realizeaza pe minim 8 Euro, dar e plin de copii, parinti, studenti, pentru ca e o metoda ieftina “totusi” de petrecere a timpului liber, la noi este mult mai accesibil sa bei 2 beri decat sa mergi la sport! Lucrurile se vor aseza pe fagasul normal, cand iesitul in oras la “beute” sau in club vor reprezenta alternative scumpe de petrecere al timpului liber, si bineintele cand din scoala (clasa 1, sau poate chiar gradinita) educatorii sau invatatorii vor insufla odraslelor sportul ca metoda principala de formare a viitorilor “oameni” – adica sa mergi pe varianta de leadership – calitati, abilitati si nu pe partea de matematica, fizica, geografie, etc. specializari, pe care ai tot timpul din lume sa le cuprinzi in conditia in care ai calitati de leadership, abilitati de organizare si atitudine de invingator.

Leave a Reply