Muncești, înveți și primești bani pentru asta!

Foto: Radu Neag-Vitrina. EMULAȚIE. Studenții s-au arătat foarte interesați de noul program de practică

Miercuri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a anunţat lansarea proiectului Agro Practice – „Pregătirea Practică – Investiţie pentru Viitorii Specialişti în Agricultură”.

Este vorba de un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) destinat studenţilor de la Facultăţile de Agricultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Horticultură şi Medicină Veterinară.

Obiectivul general al proiectului este pregătirea studenţilor în vederea atingerii nivelului solicitat de angajatori prin îmbunătăţirea aptitudinilor şi competenţelor solicitate de mediul economic.

Pentru realizarea obiectivului USAMV a încehiat 20 de acorduri de parteneriat cu entităţi relevante în vederea derulării stagiilor de pregătire practică în cele mai bune condiţii.

De asemenea, se doreşte sprijinirea studenţilor în vederea conceperii propriului plan de carieră prin servicii de consiliere pe probleme de legislaţia muncii şi de orientare profesională.

Pregătirea studenţilor pentru contactul direct cu viitorii anagajatori se va face prin diverse stagii de iniţiere la ferma agricolă a USAMV de la Cojocna şi prin aplicaţii de studiu la partenerii din Uniunea Europeană.

Finanţarea proiectului se ridică la 500.000 de euro, din care USAMV asigură o cofinanţare de 2%. 36 de grupe a câte 20 de studenţi vor realiza, în cadrul proiectului, activităţi practice în 6 judeţe din Transilvania, în 21 de unităţi partenere, direcţii veterinare şi colegii sanitar-veterinare. Studenții vor primi și stimulente materiale pentru satisfacerea stagiului de practică, fiecare dintre cei care vor aplica la program primind circa 100 de euro pentru această activitate (ceea ce constituie o adevărată premieră în domeniu).

Înscrierea studenţilor în prima serie a stagiilor de practică din cadrul proiectului „Pregătirea Practică – Investiţie pentru Viitorii Specialişti în Agricultură” se realizează în perioada 08.03.2012-23.03.2012, la Departamentul de Practică al USAMV Cluj-Napoca. Se operează după sistemul “primul venit, primul servit”, dar contează și ca actele prezentate să corespundă cerințelor.

Mai multe detalii referitoare la înscrieri puteţi găsi aici

Ascultați mai jos spotul audio, unul foarte inspirat:

Agropractice – USAMV

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
3.028 citiri

Leave a Reply