Prin Parcul Mare ar putea să circule 30-ul barat fără probleme

Hai, că-i frumos prin parc. Mare cîrcotaș tre să fii să nu-ți placă!

În Parcul Mare nu se mai poate alerga decît pe una dintre “benzi”, cea lată, rămasă neasfaltată (deocamdată). În rest, pe porțiunile asfaltate (adică în tot restul parcului), dacă alergi mai mult de un kilometru riști să îți distrugi genunchii definitiv.

Din cîte îmi amintesc, inițial se vorbise despre un material-minune care va fi pus peste beton, unul ușor elastic, care să le poată permite celor care se încăpățînează încă să iasă la jogging să-și desfășoare această activitate fără a apela mai apoi la medicii ortopezi.

Deocamdată nu s-a întîmplat nimic în acest sens. Tot ce se poate spune este că parcul e acum betonat-ștoc. Tuns-ras-frezat, o operațiune care a decurs excelent, în timp scurt și cu rezultate spectaculoase. E reconfortant să treci acum prin parc și să te știi protejat de borduri de juma de metru, de canale de aducțiune ale apei mai ceva ca la canalaul Dunăre-Marea Neagră. Nici privirea nu îți este obstruată de vreun obstacol pentru că acum, în lipsa coronamentului arborilor poți vedea pînă hăt-departe, pe Cetățuie.

Argumentul conform căruia acum nu te mai murdărești pe încălțăminte cînd afară e vreme urîtă rămîne…în picioare (ca să zic așa), dar numai pentru copiii preșcolari care pot crede așa ceva. În rest, noi, ceilalați, sîntem de părere că atunci cînd e zloată nu e musai să te plimbi prin parc.

Oricum, lucrarea din Parcul Mare rămîne una de referință, o bijuterie a Clujului actual, o mîndrie a comunității, mai rar așa punere în operă a unui proiect grandios.

PS

Ideea mea este ca pînă la finalizarea lucrărilor la linia de tramvai să se introducă o linie de autobuz prin Parcul Mare. Un fel de 30 barat, care să circule pe limba aceea mai lată dintre alei. Pentru aceasta, însă, ar trebui urgent asfaltată și acea porțiune, pentru că este singura cu pămînt și dă urît ochiului, face notă discordantă.

alt PS

Lucrările la ponton, alea pentru care s-a scos apa din lac de nu s-a putut patina toată iarna, continuă într-un ritm debordant. Respectiv nu lucrează nimeni. Dar e de înțeles, încă e frig afară, îți poate îngheța mîna pe lopată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
3.051 citiri

5 comments to Prin Parcul Mare ar putea să circule 30-ul barat fără probleme

Leave a Reply