U Cluj poate să piardă orice, dar nu are voie să-și piardă onoarea

Spun ce am mai spus și cu alte ocazii: Universitatea nu poate ajunge într-o situație proastă în care să nu fi fost. Acest club a cunoscut exilul, a bătut toate coclaurile, a avut tot felul de conducători și antrenori dubioși. Tocmai de aceea îi îndemn pe cei care își fac probleme legate de plecarea finanțatorului sau despre ratarea obiectivului sau despre eventualul blat cu Steaua să tragă aer în piept și să încerce să se liniștească. Eu unul nu m-am numărat printre cei care s-au iluzionat cu planurile anunțate la un moment dat, acelea cu cupele europene și cu atacarea titlului național la anul. Ar fi fost interesant, dar nu vital. Mie vital mi se pare ca echipa aceasta să trăiască, și dacă se poate, să trăiască bine. Trag nădejde în reconstrucția frumoasă, solidă, reală a acestei echipe, chiar dacă acest lucru nu se va întîmpla peste noapte. Pentru că, pînă la urmă, tot la esență va trebui să ne întoarcem, ori esența Universității e legată de Universitate, de comunitate, de clujeni.

Dacă întrebi un suporter adevărat cum trebuie să arate Universitatea, el cu siguranță va spune că o vrea cu sufletul curat, nu neapărat cu titluri și cupe agățate pe pereți. Onoare, demnitate, curaj, acestea erau cuvintele care o defineau pe U Cluj. De ce să abdicăm acum de la toate acestea și să ne aliniem într-o mulțime alienată care are alte “valori”? Doar pentru că așa se poartă?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 10 votes)
2.459 citiri

7 comments to U Cluj poate să piardă orice, dar nu are voie să-și piardă onoarea

 • Mie personal mi-ar placea sa vad un grup de oameni,actionari, care sa puna la bataie niscaiva bani, sa aduca un antrenor cu chef si priceput (din Romania, singurul care merita bagat in seama e Grigoras) si sa lase traba sa “dospeasca”. E modelul francez care functioneaza perfect. Si cred ca s-ar putea implementa perfect la Cluj, unde oamenii apreciaza fotbalul de calitate si au rabdare.

 • Foarte faina postarea, direct la suflet merge.

 • gabi

  Vorbind de onoare si demnitate..acest finantator si-a tinut promisiunile legate de echipa de fotbal,si daca o luam doar statistic,pe clasament si puncte..insa onoarea si demnitatea nu au fost la ele acasa in anticamerele primariei,unde spaga era la moda ,iar domnul acesta strain,intr-un oras strain unde i s-a promis o oarecare sustinere..a fost lasat balta! Asa ca practicile consiliului judetean si ale primariei legate de universitatea cluj au ramas nechimbate,aceeasi marie dar cu alta palarie! U cluj inseamna pentru ei doar un numar mare de alegatori..care odata la 4 ani poate fi amagit..nu mare mi-ar fi mirarea ca domnul Walter sa plece iar primaria sau consiliul judetean sa promita o sustinere extraordinara la nivelul clubului,cupe europene ,etc..apoi sa ne lase balta si sa lase clubul exact cum l-a preluat walter..plin de datorii si cu acte suspecte! Personal ii recomand domnului Walter sa plece,si-au batut destul joc de el..noi nu putem pleca nicaieri..asa ca o sa isi bata joc de noi in continuare..o sa vedeti CFR pe ION MOINA…pardon CLUJ ARENA..iar noi in 2 ani ne intoarcem pe clujana…pentru ca ne multumim sa existam..oamenii de succes sunt cei care au idealuri marete,simplul fapt de a exista te face slab!

 • Eusebiu Camilar

  Dupa episodul Walter sufletul nu mai este curat; dupa ce “numaU” s-a transformat in numaUsiDinamo sufletul nu mai este curat; trist dar e prea tarziu pentru suflete inocente…

 • mersi dane, multumesc eusebiu, gabi și bogdan pentru comentariile voastre, chiar ma interesa ce credeti

 • gabi

  o sa iti urmaresc postarile in continuare..insa nu trebuie sa fim mereu de acord nu? :)parerile pot fi diferite,subiective sau mai putin,indreptatite sau nu..insa dezbaterile sunt mult mai frumoase cand e vorba despre simbolul pe care il purtam in inima si nu numai! Haide U!

 • gabi, nu doresc sa ma laude neaparat lumea. mai mult ma intereseaza dezbaterea. si nu sterg decit comentariile care aduc atac la persoana, asa ca poti sa scrii linistit (a).

Leave a Reply