John McEnroe

A fost o plăcere să îl vezi pe John McEnroe la BRD Năstase Țiriac Trophy. McEnroe nu a mai fost la București de 30 de ani. Acum a jucat un set demonstrativ cu Andrei Pavel. Și, deși într-un demonstrativ te mai și joci, McEnroe a luat totul foarte în serios. S-a ținut tare în fața adversarului său mai tînăr și a demonstrat că este un profesionist și la 53 de ani. Corpul său arată perfect, pic de burtă, a jucat în pofida faptului că participase cu o zi înainte la un alt demonstrativ, cu Pat Cash. Nu a contat pentru el nici diferența de fus orar, nici faptul că Pavel de-abia se lăsase de tenis, nici protocolul (care probabil prevedea și puțină distracție pe teren). El a jucat, a fugit după fiecare minge și a încîntat. Mare jucător.

Am înțeles de la comentatori că doamna Ruxandra Dragomir (președintele Federației Române de Tenis) nu a fost în tribune. Dacă e adevărat, atunci e o mare rușine. E tabloul unei țări triste de tot. Ne-am lua gîtul unul altuia dacă am putea. Asta e România.

PS

Am apreciat comentariul lui Cristian Tudor Popescu. În mare parte.

Dacă ar renunța să ne tot spună cum a cîștigat un set cu Ion Țiriac (subliniind mereu că a fost un set jucat pe bune, chestiune pe care o știm deja pentru că am citit-o de cîteva ori in extenso), ar fi și mai bine. Dacă la interviul pe care i l-a luat lui McEnroe, înainte de acest demonstrativ, nu ar fi citit de pe o foaie întrebările în engleză, ca la un examen,  iarăși ar fi fost bine. Și, în fine, dacă l-ar fi lăsat și pe colegul său de comentariu să participe la acest demers măcar 25 la sută, atunci ar fi fost perfect.

PS doi

Azi, de la ora 19.00, ar trebui să se joace meciul de dublu dintre Lindstedt-Tecău și Mergea-Dăescu, partidă în jurul căreia cota de interes ar fi fost una maximă avînd în vedere rivalitatea dintre Mergea și Tecău. Din cîte am înțeles însă suedezul e accidentat și există mari șanse ca acest duel să nu mai aibă loc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.253 citiri

1 comment to John McEnroe

Leave a Reply