Niște persoane cu dizabilități. Că handicapați nu mai e voie să le spui

Aici ne chiar vine să credem că șoferul are probleme. Uite cît loc a rămas neocupat în dreapta...

Oare merge să le spunem impostori celor care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități? Nu prea cred, pentru că uite ce scrie la dex:

“Persoană care înşală pe alţii, profitând de naivitatea sau de încrederea lor; şarlatan; potlogar; coţcar; escroc. Persoană care încearcă să se substituie cuiva pentru a lucra în numele lui (în scopul obţinerii anumitor avantaje). /<fr. imposteur, lat. impostor, ~onis.”

E greu de parcat fără să calci afară de pe albastru...

Deși dacă o iei cuvînt cu cuvînt atunci într-adevăr cineva încearcă să se substituie altcuiva pentru a obține anumite avantaje. Adică cineva se dă handicapat pentru a obține un loc de parcare ușor. Și da, ai putea merge și pe o altă bucățică din definiție, partea care cuprinde cuvintele șarlatan, potlogar…dacă te-ai gîndi la “fraierii” care se învîrt minute bune pentru a-și găsi un loc de parcare.

Instantaneele au fost surprinse în parcarea subterană a stadionului Universității, la meciul cu Gaz Metan Mediaș.

După ce am verificat timp de mai mult de 5 meciuri dacă e sau nu o întîmplare, un accident, am ajuns la concluzia că este o obișnuință, chiar o plăcere pentru unii să parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități. Mai mult, treaba se întîmplă în parcarea VIP, acolo unde ai presupune că gradul de inteligență este un pic mai ridicat. Dar nu știu dacă inteligența are legătură directă cu bunul simț.

Acuma: poate că se merge pe principiul că nu pot exista concomitent 4 persoane cu dizabilități care să vină deodată la meci și să mai fie, în plus, și VIP-uri. Dar atunci există varianta ștergerii culorii albastre de pe ciment.

No, în sfîrșit, parcă e un pic mai bine....

Sau poate că rigorile au fost pur și simplu impuse de normele FIFA și UEFA. Și atunci, pentru românași e ca și cum nu ar fi impus nimeni nimic, pentru că nouă nu ne face nimeni program în țărișoara noastră, clar?

Că o fi una, că o fi alta, de arătat arată foarte rău să vezi taman la sectorul VIP cum unii își bagă picioarele în ele marcaje și reguli și fac exact ce vor ei.

Știu de la ziarele unde am lucrat că nu e bine să dai numărul mașinii în fotografii. Deocamdată respect această regulă. Dar data viitoare nu am să o mai fac.

PS

Ceea ce merită subliniat pentru ca acest mic material să fie cît de cît cuprinzător este și contribuția oamenilor de ordine din subteran la această adevărată demonstrație de civism.

Adică bine că sînt o grămadă de persoane pe acolo care dau din mîini, te îndrumă, îți fac semn unde sînt locuri de parcare libere, dar nici una dintre ele nu sesizează faptul că unii ocupă un loc care nu li se cuvine.

 


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.777 citiri

Leave a Reply