Se încrucişează tacurile în “sferturi” la Sheffield

Au trecut deja vreo zece zile de concurs la Campionatul Mondial de Snooker de la Sheffield astfel că turneul a ajuns în fazele superioare.

Astăzi se vor disputa primele frame-uri ale sferturilor de finală. Sesiunea de dimineaţă (12.00 ora RO) este deschisă de confruntarea pur scoţiana Stephen Hendry – Stephen Maguire şi de confruntarea galeză dintre Ryan Day şi Matthew Stevens. Primul meci îmi stârneşte cel mai mult intereseul deoarece faţă în faţă se vor afla “profesorul şi elevul”. Hendy a trecut în optimi de campionul mondial en-titre, scoţianul John Higgins cu 13-4. Cel de pe urmă nu s-a regăsit şi a ratat mult prea mult pentru acest nivel, dar e o vorbă în sport care cred că merge şi aici…eşti atât de bun pe cât adversarul îţi permite.

Meciul e oricum istorie şi până la urmă Hendry a realizat o performanţă prin accederea în sferturi unde nu a mai fost de vreo câţiva ani….mai mulţi. Celălalt Stephen a trecut în optimi de Joe Perry, scor 13-7 şi având în vedere stilul ofensiv al jucătorului sunt convins că măcar 4-5 breakuri de peste 100 vom vedea în disputa ce va trimite sigur un scoţian în semifianle.

Tot marţi, dar mai spre dupămasă (16.30) se vor juca tot în cadrul sferturilor Jamie Jones – Ali Carter, respectiv Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson. Şi în această dispută în care se vor înfrunta doi foşti campioni mondiali mă aştept la scântei având în vedere stilul nonconformist al britanicului. De la ora 21.30 sunt programate meciurile din cadrul sesiunii a doua în ambele confruntări ce deschid ziua. Vedeţi aici tabloul complet al sferturilor, dar şi toate rezultatele înregistrate până acum la Sheffield.

În sferturi se joacă după acelaşi sistem “cel mai bun din 25 de jocuri”.

Vizionare plăcută!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
5.328 citiri

Leave a Reply