Impresii proaste de călătorie

Mă cam duc peste o oră la tenis, așa că scriu ceva rapid despre sosirea în țară. Da, am intrat acum o oră în România. Cum a fost pe unde-am fost poate mai tîrziu sau poate nu. Vreau două vorbe să vă spun despre niște chestii care m-au enervat, indispus sau pus pe gînduri.

Fac mențiunea că mă enervează și cei cărora le pute România dar mă enervează și patrioții.

Și acum, niște gînduri de-a valma:

-Pe tronsonul Salonta-Arad se repară drumul. Și în consecință se circulă pe un singur fir. Și, nimic nou, se stă ca boul minute în șir. Asta nu e știrea. Știrea e că acolo, pe acest tronson, profitînd de faptul că mașinile opresc obligatoriu, își fac veacul niște șmecheri. Au niște veste ca și cele ale muncitorilor la drumuri, în consecință mai ridică lumea geamurile ca să îi întrebe ce se întîmplă. Iar ei îți spun ce se întîmplă: reprezintă nu știu ce cauză, nu știu ce copil bolnav, și îți cer bani. Se agață efectiv de mașini și îți cer bani. Și da, sînt cam închiși la culoare. Și da, i-am prins și la ieșirea din țară și la intrare. Și da, niciodată nu i-a întrebat poliția nimic. Nu știu de ce. Probabil că nu i-a observat. Nu erau decît vreo 10.

-În județele Bihor și Cluj am văzut foarte mulți cetățeni ai satelor umblînd pe stradă (care coincide de cele mai multe ori cu ulița) în șlapi. Ținuta lor arată așa: bărbații sînt în pantaloni de stofă, desculți sau cu ciorapi flaușați și încălțați în șlapi. Partea de sus diferă: maiou, pulover din lînă, tricou din plastic, mă rog, ce pot ei asorta. Dar cel mai mișto e să îi vezi umblînd în șlapi. Femeile sînt și dînsele în șlapi și cară de obicei greutăți sau copii (bărbații nu cară nimic niciodată). E ciudat de tot, și de aceea am făcut mențiunea cu județele, pentru că rămîne întrebarea despre ținuta sătenilor din Călărași, Dîmbovița, Gorj și Dolj, unde n-am ajuns…

-În Huedin, dacă nu ați fost de multă vreme, țiganii au acum cam de 20 de ori mai multe castele din alea decît acum 2-3 ani. Practic e un cartier de castele din alea. Cu siguranță că e în regulă cu PUG-ul, PIG-ul și MIG-ul, cu certificate și alte chestii. Era doar o simplă observație.

-În Cluj, în Piața Păcii se sapă cu sîrg. La intrarea pe Republicii două părți din carosabil sînt impracticabile, rămîne doar o fîșie mică ce dă înspre Avram Iancu. Pe acolo se înghesuiau acum cîteva ore și cei care vedeau dinspre Primărie, și cei care veneau dinspre clinici și Babeș și cei care veneaU dinspre Bulevardul-nu-știu-cum-Decembrie. Claxoane, înjurături (că acum e voie, s-a terminat TIFF-ul) și tamponări ușoare. Nimic grav.

Mă bucur că am ajuns acasă.

Nu de alta, dar îmi era dor de voi.

Hai, că prea ne împrietenim, vorbim după tenis.

PS

Da, nu am avut net acolo unde am stat. Așa am ales eu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
1.498 citiri

1 comment to Impresii proaste de călătorie

  • Acum, cind m-am intors de la tenis am vazut inca una tare: au spart băieții terminația străzii Cîmpului, cam în apropierea sensului giratoriu de sus. No bun, circulația e paralizată. Coada pentru mașinile care coboară din Zorilor în Mănăștur începe pe la Sigma. E bine.

Leave a Reply