Marea Buclă 2012 – turul atipic al evadaţilor

Sâmbătă are loc startul în ediţia cu numărul 99 a Turului Ciclist al Franţei. Primii kilometri ai „Marii Bucle” se vor alerga în Belgia.  

Turul Franţei din acest an are o lungime de 3.496 de kilometri distribuiţi pe parcursul a 20 de etape. Prologul şi prima etapă au loc în weekend, ambele urmând să aibă ca linie de start, oraşul Liege.

Pe parcurcursul „Marii Bucle” plutonul va avea de străbătut 9 etape de plat, patru etape de munte mediu, cinci etape de munte înalt şi trei etape de contratimp individual. Doar două dintre etapele de munte înalt se încheie în ascensiuni, iar etapele de contratimp cumulează puţini peste 100 de kilometri. Prin aceste aspecte, turul ar trebui să fie atipic, dar cu siguranţă mai interesant.

Căţărările mitice ale turului precum :Col de Tourmalet, Col d’Aspin, Col de Madeleine, Col de la Coix de Fer, sau Col d’Aubisque vor face deliciul în munţi, dar din păcate ele vor fi pe parcursul etapelor.  O listă a favotiţilor la victoria finală vedeţi aici.

Plutonul din Turul Franţei va număra la start 198 de ciclişti din 22 de echipe. Finalul Marii Bucle este programat pe 22 iulie pe Champs Elysees, la Paris.

Eurosport ca de obicei va transmite toate etapele, unele poate chiar şi integral. Transmisia începe sâmbătă de la ora 15.15 de la Liege odată cu prologul.

Vizionare plăcută!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
2.897 citiri

2 comments to Marea Buclă 2012 – turul atipic al evadaţilor

  • Mont Ventoux si Alp d`Huez sunt pastrate pentru editia centenara de anul viitor. pacat totusi ca unul dintre varfurile acestea doau nu vor fi urcate anul asta.

  • Intradevar ambele sunt mitice, dar parca evenimentul care se face din d’Huez de fiecare data cand se urca pe acolo il face si mai interesant!

    Ventoux e o raritate in Le Tour dar poate si mai spectaculos ca d’Huezu!

    Zic si eu!

Leave a Reply