A murit Octavian Dohotaru, un profesionist al televiziunii

Ne-am interesctat de cîteva ori, ne-am vorbit de cîteva ori dar eu l-am admirat întotdeauna. Asta pentru că mi-a creat certitudinea că este un om bun la suflet și pentru că am auzit de la alții că era un foarte bun profesionist într-ale televiziunii.

Un cancer nemilos, o boală galopantă au făcut ca el să se stingă azi, la doar 64 de ani. L-am sunat pe unul dintre colegii săi de la TVR Cluj, pe Ionel Banu, cu care a fost prieten foarte bun, ca să aflu mai multe despre regizorul Octavian Dohotaru, să vi le pot spune și vouă. Și iată mărturia lui Ionel Banu: 

“Sînt profund marcat, mîhnit. A murit un om pe care îl știu de 50 de ani, am copilărit împreună, am făcut sute de emisiuni și sute de deplasări împreună, mai apoi, de cînd sîntem colegi și la TVR Cluj. Un om de la care oricine a avut de învățat, un erudit, un tip cu o cultură impresionantă, un om cald și bun. Pe noi ne leagă chiar mai multe, pentru că am fost și nașul fetiței sale, Ioana, cea care ne este și ea colegă la TVR.

Mă gîndesc cum în acest început de am declinat invitația lui Tavi, una tradițională, aceea de a mă înființa la el pentru a gusta din celebra sa rețetă de ciorbă de fasole. Aveam prea multe pe cap, dar mai bine le-aș fi lăsat deoparte și aș fi mers încă o dată ca să mai aflu cîteva dintre poveștile sale despre Păstorel Teodoreanu, gastronomie, poezie, lucruri obișnuite pentru Dohotaru…

Îmi pare tare rău că nu mai e Tavi Dohotaru, Dumnezeu să îl odihnească în pace”

PS

În memoria sa, TVR Cluj va aloca mîine o oră unui remember în cadrul emisiunii Esențial la TVR Cluj, moderator Dinu Criste. Inivitați în studio vor fi Ionel Banu, Xantus Gabor și Mircea Macavei, trei dintre cei care au avut destinul legat de Octavian Dohotaru. Va fi prezentat chiar și un film despre Dohotaru, film realizat de către Xantus Gabor acum patru ani, cînd regizorul împlinise 60 de ani. Emisiunea va fi în direct mîine, la ora 12.00 și se va relua tot mîine, la ora 19.00.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.440 citiri

Leave a Reply