Am și eu o carte cu autograf de la un monstru sacru al alpinismului românesc

Habar nu am cu ce se mănîncă alpinismul. Dar îmi plac poveștile din jurul lui. Am auzit multe și de la prietenii Camelia Manea și Mihai Vasile. Ultimul dintre ei, prezent în aceste zile la Maratonul Apusenilor, și-a răpit cîteva ore și a ajuns și în Cluj, unde ne-am întîlnit la o cafea și o înghețată, duminică. A făcut asta special, pentru a-mi aduce și mie cartea recent apărută, “Alpinism, înălțimi, riscuri, bucurii”, un fel de coș plin cu amintiri ale unuia dintre cei mai prestigioși alpiniști din România, Walter Kargel.

Mi-a plăcut cartea, e foarte frumos lucrată, impecabil aș spune, cu o corectură perfectă și ilustrații ingenios alese (unele dintre ele sînt desene făcute chiar de către autor-trasee, hărți, notițe). Cartea e captivantă prin precizie și stilul alert. Are peste 200 de pagini dar vă mărturisesc că am citit-o ieri în întregime…

Mi-a plăcut că am primit-o cu autograful autorului, chestiune care mă onorează.

Mi-a plăcut că de ea s-au ocupat amicii de la România Pitorească, oameni devotați muntelui și lucrului făcut temeinic.

Mi-a plăcut că PMOB-istul nostru Mihai Vasile a lucrat asiduu la această carte alături de autor și asta parcă e o mică victorie și a noastră, nu? Prin ricoșeu, să zicem.

Aștept să ne spună Mihai Vasile cum putem intra în posesia unor exemplare, poate mai sînt doritori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
1.327 citiri

1 comment to Am și eu o carte cu autograf de la un monstru sacru al alpinismului românesc

Leave a Reply