JO 2012, tenis: Trageri la sorţi imposibile pentru cei 5 români prezenţi

La prima vedere, niciun român prezent pe tabloul principal în proba de tenis a Olimpiadei nu are prima şansă să treacă mai departe. În proba de dublu masculin, de unde avem cele mai mari speranţe după a 3-a finală consecutivă a lui Horia Tecău la Wimbledon, adversara României este Canada, ţară care îi trimite pe Daniel Nestor şi Vasek Pospisil. Coechipierul lui Horia e Adi Ungur, cel mai bine clasat român în clasamentul de simplu (98 ATP) şi locul 331 la dublu. Daniel Nestor e numărul 1 mondial, dar echipa Canadei ar putea avea de suferit din pricina diferenţei de vârstă dintre el şi Pospisil. Nestor are 39 de ani, în timp ce coechipierul sau e cu 17 ani mai tânăr. De partea noastră, între Tecău şi Ungur sunt doar 3 zile diferenţă. În turul 2, învingătorii vor da peste Tipsarevic/Zimonjic (Serbia) sau Klizan/Lacko (Slovacia).

La simplu masculin participă doar Adrian Ungur şi îl va întâlni în primul tur pe Gilles Muller (Luxemburg). Dacă pe zgură românul ar avea prima şansă, pe iarbă lucrurile stau cu totul altfel în faţa unui jucător cu un serviciu foarte bun. Deşi la Wimbledon şi la Newport (iarbă) a ieşit din primul tur, luxemburghezul a ajuns recent în finală la Atlanta (SUA, hard), unde a pierdut în faţa lui Roddick singurele seturi din turneu. Ungur şi Muller ar fi trebuit să joace anul acesta în calificări la Roma (zgură), dar românul a trecut mai departe fără ca meciul să aibă loc, din cauza abandonului luxemburghezului. Învvingătorul meciului Ungur – Muller va juca cu Istomin sau Verdasco în turul 2, iar turul 3 i-ar putea aduce pe unul din cei 4 în faţa lui Federer.

La dublu feminin putem spune cu certitudine că Sorana Cîrstea şi Simona Halep nu au nicio şansă în faţa surorilor Williams, câştigătoarele de la Wimbledon din acest an.

La simplu feminin, Irina Begu o va întâlni pe Victoria Azarenka într-un meci de la care, din nou, nu avem aşteptări. Simona Halep va avea o misiune foarte dificilă în faţa Yaroslavei Shvedova (Kazahstan), jucătoare ce a ajuns în optimi la Wimbledon, eliminată de Serena Williams. Şanse mai bune va avea însă Sorana Cîstea cu Flavia Pennetta, aflată oarecum pe final de carieră (30 de ani). Dacă va învinge, Sorana va juca în turul 2 cu Pironkova (Bulgaria) sau cu Cibulkova (Slovacia).

Tenisul de la Olimpiadă va debuta sâmbătă, pe 28 iulie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
836 citiri

Leave a Reply