O părere. De la cititorii noștri, de data asta

Cel mai mult mă bucură asta. Cînd articolele noastre stîrnesc reacții. Azi am să v-0 prezit pe cea a unui prieten care a dorit să rămînă anonim. Iată textul său:

Salutare Ovidiu,

 

Referitor la articolul tau: http://www.ovidiublag.ro/2012/08/romanii-au-nevoie-de-medicamente-serios/#more-23383

 

Eu zic ca nu sunt cretini numai din cauza asta…e bine sa vb. despre politica. Eu sper ca pe viitor sa nu mai puna stampila aiurea. E bine ca politica face parte din viata lor.

La tot experimentul asta social ar fi interesant de vazut daca se mai voteaza pe ceea ce ti se spune la TV.

 

Intr-un oras precum Clujul – centru economic si cultural, ar trebui sa se discute despre temele acestea (economie, cultura, strategie de dezvoltare, etc.), iar factorii mediului exterior cum este si “politica” nu sunt de lasat la o parte – are o influenta puternica.

 

Mi se pare absurd faptul ca mai sunt clujeni care discuta despre trandafiri intr-un centru economic sau pol de crestere economica… sau faptul ca mai exista asemenea exemplare precum cele intalnite de tine pe Eroilor (http://www.ovidiublag.ro/2012/08/undhie-iesti-ma/#more-23358)

 

Locuiesc in Cluj de 10 ani, mi se pare interesant faptul ca nu vin oameni, companii din regiune (gen Salaj, Maramures, Alba, samd) “sa racoleze” oameni de altfel mult mai bine pregatiti si “forjati” pe o piata puternic concurentiala cum este cea din Cluj si sa ii stabileasca la ei pentru a produce crestere in acele zone. Am senzatia ca fiecare oras de pe langa Cluj, s-a fortificat oarecum si si-a format proprii oameni, noi cu ai nostri ei cu ai lor. Este o mare pierdere de valoare. Daca te uiti in toate aceste orase, singurele afaceri sunt cele ale “patronilor” locali, fosti ospatari, receptioneri, injinieri – oameni ce s-au afirmat prin “furt” – sub o forma sau alta. Insa foarte putini au reusit sa aibe business-uri la nivel regional, national. Din ce cauza? Poate ca nu isi doresc asta sau poate ca le este frica sa nu se sparga “buba” descoperind ceva evaziuni, sau stilul de a face business care inca mai functioneaza in Romania este cel al tiraniei si infometarii asupra angajatilor. Sunt firme (nu le pot numi companii) in Transilvania care prefera sa aibe angajati prosti, usor manipulabili, care sa detina controlul in acea zona, sa se simta un fel de patroni spirituali si nu numai ai oamenilor din zona, cu alte cuvinte: sa controleze tot in acea zona. Exemplele se pot extrapola si in alte regiuni ale tarii.

Zilele trecute am avut ocazia sa ma intalnesc cu fosti colegi de facultate care au ales sa se intoarca acasa, au facut un compromis enorm datorita faptului ca trebuie sa le inghita rahaturile “patronilor din provincie” , vb. ta prima sau a doua generatie la oras. Li se cere sa fie prosti in fiecare zi, pentru ca ei au banu’ si afacerea este a lor.

 

Revenind la ideea din articol, se cultiva ego-uri care nu au nici un fundament, oamenii reactioneaza impulsiv. Se vand gogosi aparent gratuite, insa ele au bataie pe termen lung… ma bucur ca exista oameni ca tine ( nu vreau sa te periez), oameni care mai reseteaza opinia publica, si oamenii vor fi “domesticiti” in cele din urma, ca nu au incotro. Rolul nostru major este sa influentam pozitiv dezvoltarea si omenia in randul “cretinilor”.

 

Aceasta este parerea mea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
2.644 citiri

Leave a Reply