Fetele cu inima mare de la U Jolidon

Am simțit din nou sala. Ca pe vremuri. Toată sala în picioare, cîntecele lui U, plus Romania, la o săptămînă distanță după Cupa Davis. Sala Sporturilor din Cluj a demonstrat încă o dată că are suflet. De data aceasta au fost handbalistele în prim plan. U Jolidon a ajuns în grupele Ligii Campionilor, o victorie fantastică și o performanță nemaipomenită.

Am avut norocul să stau lîngă Ioan Ani și Rareș Chintoan și am văzut cum trăiesc soții jucătoarelor un meci de o asemenea intensitate.

De la Ani am înțeles și cum trebuia jucat acest meci, adică cu o apărare avansată și cu mișcare rapidă în atac, chiar dacă asta însemna asumarea unor riscuri (pentru că atacurile poziționale erau contraindicate în compania unor rusoaice foarte agresive).

Rareș Chintoan era transfigurat și îmi mai spunea: “De aceea e frumos sportul, pentru că e multă adrenalină…”. Și iar lovea cu palmele lui mari în perete la cîte o ratare a fetelor noastre…

Și s-a terminat. Am cîștigat cu 23-22, o victorie cît sufletul mare al fetelor acestora care au trecut în ultimii ani peste toate necazurile, au strîns din dinți și acum sînt în lumea bună a handbalului internațional.

M-am uitat la zgîrietura sîngerîndă de pe gît a Mihaelei Senocico și mi-am dat seama că această victorie a fost scrisă literalmente cu sînge.

Bravo lor, fetelor de la U.

ps

Nu știu de ce mi-a zburat iarăși gîndul, o secundă, spre mascarada de cu o seară înainte. Atunci a fost tot pe bază de U (fotbal), dar cu gust amar.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.391 citiri

2 comments to Fetele cu inima mare de la U Jolidon

Leave a Reply