La volan sînt mai mulți proști decît permite legea

Mă uit la comportamentul multora dintre șoferii de pe la noi și mi-e silă.

Azi l-am văzut pe unul care l-a claxonat instant și insistent pe unul care voia să iasă dintr-o parcare și să se înscrie pe banda de circulație. Adică nu era un claxon de atenționare, era un claxon de genul “mă, ești prost, nu vezi că vin eu? “, plus cavalcada de înjurături cu geamul lăsat jos, de se opreau trecătorii.

Ți-e greață efectiv cînd vezi tembeli din ăștia. Nu zic neapărat că trebuia să îl lase, dar să nu îl înjure în halul ăsta și să facă zarvă în tot cartierul cu claxonul lui de tîmpit.

După aceea: tuturor le place viteza prin oraș. Nu înțeleg ce dracu poți cîștiga dacă o calci prin oraș. Toți schimbă banda ca la balamuc, valsează de pe o direcție pe alta, toți sînt mari artiști ai șoselei. De aia își și bușesc mașinile atît de des, probabil. Că fac ei asta e oarecum treaba lor. E păcat însă că te mai ating și pe tine cîteodată, tu, care mergi normal.

După aceea: toți știu șmecheriile de la stop. Adică tu stai pe banda cu direcția înainte, el vine de pe cea cu direcția dreapta, iar cînd se face verde îți taie calea și intră în fața ta, că el e versat. Adică un bou.

Mai departe: toți te claxonează cînd se face verde. La un studiu mai atent, poți deduce că toți cei care sînt primii la stop sînt mult mai proști decît cei din spatele lor. Ăștia, cei din spate, cu siguranță ar porni mai devreme, nu? Asta e o altă prostie tipic românească.

Și, în încheiere, că m-am plictisit: nu prea știm conduce, asta e. Încă mai credem că dacă avem mașină sîntem șmecheri, în loc să gîndim normal și anume că o mașină nu e cu nimic mai grozavă decît pixul cu care scriem sau decît umbrela care ne apără de ploaie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.737 citiri

2 comments to La volan sînt mai mulți proști decît permite legea

  • Asta e Romania, pe mine ma enerveaza indivizii care clanxoneaza far anici un rost. Trebuie sa se faca o lege sa se dea amenzi si la domnii care clanxoneaza pentru ca sunt ei smecheri

  • claudia

    da’de ce nu-i amendeaza nimenie pe idioti?
    Raspusn- pentru ca aia sunt si mai idioti. N-am vazut mai mare emboutaillaje decat ala dirijat de cei mai de sus!

Leave a Reply