Știrile despre tîmpiți ne plac cel mai mult

Două domenii predilecte din presa românească (accidentele auto și violența domestică) au ținut ieri capul de afiș al fluxurilor de știri: faptul că în Cluj s-au produs trei accidente auto în trei locuri diferite la un interval de doar două ore și că un tîmpit i-a crăpat capul fetiței sale în vîrstă de doar cinci ani, cu sapa. Asta în Vaslui, desigur.

Aproape că îți vine să întrebi care e știrea, atît de mult ne-am obișnuit cu tîmpiții care își bat nevestele, își violează mătușile, își bat copiii sau cîteodată ucid fără scrupule, d-apoi cu cei care intră unii în alții cu mașinile…

În țara în care avem mii de biserici și în care pupăm la moaște la fiecare colț, dăm la cap de n-ai treabă. Sîntem primii la cafteală și la băgat cuțitul în burta vecinului. Poate chiar ar trebui făcut un audit la biserici vizavi de “productivitatea muncii”, că nu par a avea randament învățăturile…

Cu accidentele, iarăși, doar am mai spus-o: pînă cînd dai carnetul unor analfabeți, pînă pe același drum (vezi Cluj-Oradea) circulă și cei care ies din țară, și cei care intră, și cei care își duc găinile sau porcul la vecinul din Florești, și bicicliștii, și cei care merg la cumpărături la Metro, la Polus, e cam greu să nu se întîmple accidente.

Așa că revin, dar doar pentru ca să închei: care-i știrea?

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.447 citiri

1 comment to Știrile despre tîmpiți ne plac cel mai mult

  • ovi sava

    scriitura buna, concreta, prin care infatisezi un adevar simplist intr-o maniera pur creativa. de ce sa nu ne placa si mai mult Ovidiu Blag. cred ca mai avem nevoie de astfel de oameni, atat in presa clujeana cat si cea nationala.

Leave a Reply