Să fim mai buni, mai drepți, da, sigur, hai, chiar așa, să fim cumva…

Mor cînd aud chestiile astea, sincer.

Chiar se simte în aer bunătatea…

Politicienii își dau la gioale, în direct și în reluare, un bun exemplu pentru popor, demn de urmat, lucru care se și întîmplă, de altfel…Așa, ca la bunii creștini.

Bunii creștini coboară din mașini la intersecții și vin cu pumnul strîns spre bunii creștini din mașina din urma lor, îi înjură de mamă, de alte rude, unele decedate, de Dumnezeu. Motivul e simplu: bunii creștini din spate claxonează (adevărul e că și-o cam cer în cazul acesta) sau “fac cu farurile”, deci lucruri care îi enervează pe bunii creștini din fața lor.

Chiar se simte în aer bunătatea, e altfel în perioada asta, parcă simțim cum vine bunătatea de undeva din picioare, trece prin burtă și urcă în creier. Și acolo, bunătatea explodează și devine sora geamănă a răutății.

Practic și a fi rău înseamnă a fi bun, în luna asta specială…

Un vecin a aruncat cu lopata de zăpadă după o mașină care trecea prin zonă. Cred că l-a enervat cu ceva, probabil că a trecut cu roțile exact peste gogoloiul de nea pe care l-a făcut ăsta, primul, care curăța trotuarul…Nu contează, nu l-a nimerit, gestul e important, unul frumos, de bunătate.

Hai să fim mai buni, din ce în ce mai buni.

Oricum sîntem cei mai tari la a spune cu gura ceva și a gîndi, cu ce ne-a mai rămas din creier, altceva.

Să ne vedem sănătoși la biserică, să aprindem o lumînare și să fim vigilenți, să îi notăm în carnețel pe absenți, pe mai-puțin-bunii-creștini, care chiulesc nemotivat de la întîlnirea cu bunătatea.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
3.202 citiri

1 comment to Să fim mai buni, mai drepți, da, sigur, hai, chiar așa, să fim cumva…

  • daniel73

    Faptul ca unii oameni se poarta nepotrivit dar merg si la Biserica nu insemna ca reprezinta etalonul pentru cei care sunt crestini. Daca doriti sa aratati ipocrizia unora care-si spun crestini dar se poarta urat, e una, dar daca doriti sa-i compromiteti pe toti cei care sunt crestini pentru ca unii din ei se poarta urat, e alta. Cunosc persoane carora le poti da o palma si nu riposteaza desi v-ar putea muta capul din loc daca ar dori. Si ei sunt tot crestini dar au o alta abtinere in fata unor provocari, comparativ cu cei care n-au si pe care dvs ii observati.

    In acest “stil” de a privi lucrurile ar fi usor de interpretat, de exemplu, ca o persoana care se crede crestina – pentru ca este botezata, cununata la Biserica si spune in sinea lui un “Doamne ajuta” din cand in cand – dar este deranjata mereu de slujba transmisa prea tare de biserica situata vis-a-vis de locuinta lui si vede doar ipocrizia aproapelui sau, nu este de fapt crestina. Acest stil trebuie lasat la o parte, nu ajuta pe nimeni, poate doar pe cel din exemplul de mai sus ca sa inteleaga ca “cred in felul meu propriu, fara Biserica si preoti” inseamna de fapt NIMIC. Biserica, cu B mare, e altceva decat doar zidurile care se vad si pacatosii care intra in ea, fie ei preoti sau mireni.

    Popularitatea de jurnalist, profesor si blogger a unei persoanei publice, nu face bine omului din spatele acelei persoane.

    Iertati-ma pentru indrazneala

Leave a Reply