Școala ajutătoare de televiziune

Din lanțul de prostii care se difuzează în jurnalele de știri în fiecare final de an, cele mai dragi îmi sînt cele în care ne sînt prezentate leacurile băbești contra mahmurelii. Apărute mai tîrziu pe scara evoluției tîmpeniilor difuzate an de an, aceste mini-incursiuni printre tembeli fac totuși rating din cîte înțeleg, altfel nu îmi explic apetența pentru acest subiect.

Anul acesta am așteptat cu sufletul la gură așa ceva, iar așteptarea mi-a fost răsplătită. Personajele: o babă cu năframă, un moș fără dinți cu un castravete murat în mînă și alți doi-trei idioței au devenit vedetele unei incursiuni penibile printre oamenii de la țară, cei care ar fi depozitarii acestor tradiții ancestrale post-șprițuit.

Încerc să îmi închipui cum funcționează chestia asta într-o redacție. Două ar fi variantele.

Primo: un redactor șef vechi, hîrșîit, le spune celorlalți “bă, tată, vine Crăciunul peste noi, să nu uităm de faza aia cu castraveții murați, cu alea-alea de după, mă rog, găsiți doi fraieri p-acolo, hai, mișcare, că aia face rating, bă, nu concertul de la mama dracului, hai, viteză, la castraveți murați toată lumea!’

Secundo: un redactor șef nou, străfulgerat de o idee “bă, știi ce cred că ar merge, tată, ar merge un mini-reportaj printre cretini, o chestie d-aia cu dresul de după băutură, cu faze haioase, cu un moș, o babă, care să bage texte d-alea cu ce faci după șpriț, ce ziceți? “, neștiind că e pe un drum bătătorit de alții, care s-au gîndit încă din anii 90 la prostiile astea…

Oricum, am bifat și asta. Mai avem un pic de tras cu reportajele la supermarket, alea cu “românii au luat cu asalt mall-urile, pentru că li s-au terminat proviziile de mîncare și băutură”, apoi alea cu “la cumpăna dintre ani tinerii au sărbătorit toată noaptea în cluburile de fițe din capitală”, ceva de pe la schi, un reporter pe patine transmițînd live cum se “dixtrează” alții pe patinoar și alte lucruri interesante pe care le-ați văzut an de an în această perioadă a anului.

PS

În baruri și discoteci nepărat trebuie găsit un berbec care atunci cînd e întrebat de reporter cum se simte să urle din toți rărunchii: Supeeeeeeeeeeeer! Dacă nu zice nimeni super într-un club, reportajul nu ține, nu face doi bani!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
1.158 citiri

Leave a Reply