Gala Premiilor AJTR – Horezu, 12 ianuarie 2013

IMG_5504Ca în fiecare an, în apropierea datei de naştere a lui Mihai Eminescu, a avut loc, pe 12 ianuarie 2013, Gala Premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România. Anul acesta, pentru a patra oară consecutiv, decernarea premiilor, care au recompensat activitatea deosebită pe anul 2012 a unor jurnalişti, scriitori, fotografi, profesori universitari, manageri din turism, s-a desfăşurat în localitatea Horezu din judeţul Vâlcea.

IMG_5548_trim

Domnul Petre Baron editorul albumului România balneo-turistică

Primăria Horezu a primit un Premiu de Excelenţă pentru demersurile privind includerea Tehnicii ceramicii tradiţionale de Horezu pe Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

IMG_5834

Domnul George Sorin Nicolescu, director general al firmei Olimpic Internaţional Turism SRL

Premiile Mecena, cele despre care domnul Mihai Ogrinji, preşedintele AJTR, mărturisea că-i sunt foarte apropiate de suflet au fost oferite domnului George Sorin Nicolescu, director general al firmei Olimpic Internaţional Turism SRL şi domnului Fănică Panciu, patronul firmei Ospeţia vrânceană.

IMG_5490_trim

Domnul academician Kopi Kyçyku

Premiul Ambasador a revenit d-lui academician Kopi Kyçyku, devotat prieten al culturii şi poporului român.

IMG_5853_trim

Domnul Fănică Panciu, patronul firmei Ospeţia vrânceană

Premiul Roza Vânturilor – d-lui Mohammad MURAD, preşedinte FPTR, pentru iniţiativă şi solidaritate de breaslă în turism; Premiul Europa d-nei Dr. Marilena STOIAN, preşedinte fondator al ANTREC, coorganizator al Congresului european de turism rural din octombrie 2012, desfăşurat în judeţul Neamţ; iar Premiul „În linia întâi” – d-lui Ivan ALEXANDROV, Vidin (Bulgaria), pentru apărarea românilor și românismului din jurul României.

IMG_5599

Donmul Valentin Ţigău înmânează premiul Catedralele Naturii marelui nostru campion – Ivan Patzaichin

Marele nostru sportiv Ivan Patzaichin, apărător consecvent al Deltei Dunării, a primit Premiul Catedralele Naturii.

O distincţie acordată unor alpinişti de frunte ai României a fost Premiul Natură şi aventură obţinut de Ticu Lăcătuşu şi Cornel Coman, autorii filmului „Steag românesc pe gheţurile Groenlandei”, difuzat în anul 2012 de TVR 1.

IMG_5610_trim

Doamna Florentina Varga de la Radio România Actualităţi

Florentina Varga de la Radio România Actualităţi a fost recompensată cu Premiul Anda Raicu iar Sorin Burtea de la TVR 1 a primit Premiul de Excelenţă pentru emisiunile dedicate dezvoltării turismului românesc.

Premiul Tezaur a fost obţinut de Dr. Nicolae Teleki și Dr. Laviniu Munteanu, pentru albumul România balneo-turistică dar şi de editorul cărţii apărută la Editura Royal Company – domnul Petre Baron; Premiul Ex librisEditurii Paideia, pentru întreaga şi remarcabila activitate editorială; Premiul Ochean – d-lui Silviu Neguţ, autorul cărţii „Şi eu am fost la… Capătul lumii”, apărută la Editura Neverland.

IMG_5690_trim

Domnul prof. univ. dr. Nicolae Lupu

Premiile Cartea care zideşte au fost obţinute de d-na Dr. Mihaela FRĂSINEANU, pentru lucrarea „Substanţe hidrominerale din România şi valorificarea lor”; Editura ASE, pentru lucrarea „Paşi înainte… sau paşi înapoi?! Copilărie deportată” de Florica Măţău. Coordonator – Prof. univ. dr. Nicolae Lupu; d-na Dr. Mădălina Lavinia Ţală, pentru lucrarea „Religie, cultură, turism”.

IMG_5651

Domnul Silviu Neguţ

Premiile Gaudeamus au ajuns la: Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir – Bucureşti; Academia de Studii Economice – Bucureşti; Universitatea Lucian Blaga – Sibiu; Universitatea Bucureşti, Facultatea de Geografie – Geografia turismului; dl Drd. Mihai Cristian Diţoiu, pentru contribuţia deosebită la formarea şi perfecţionarea personalului superior din turism şi pentru aportul la îmbogăţirea literaturii de specialitate prin manuale, cărţi, tratate, conferinţe şi reuniuni ştiinţifice.

Premiul Eveniment: Hotelului Marshal din Bucureşti, inaugurat în anul 2012;

IMG_5631_trim

Domnul Mihai Ogrinji, directorul revistei România pitorească

Premiul Iniţiativa familială în turismfamiliei Rodica şi Constantin Popa din Slănic Moldova-Bacău.

Premiile Brăţara de aur: THR – Consulting Group, Bucureşti şi CEDES – Cercetare-dezvoltare, Bucureşti, pentru contribuţia deosebită la formarea şi perfecţionarea personalului operativ din turism.

Premiul Turism pe 4 roţi a fost obţinut de firma SC Normandia SRL din Horezu; Premiul Temerariigrupului Free Mioriţa, pentru proiectul „Dacioţi până-n Mongolia”.

Walter Kargel premiat de AJTR

Domnul Walter Kargel

Premiul La Aniversară a fost primit de revista România pitorească la cei 80 de ani de la tipărirea primului număr; la cei 40 de ani de apariţie neîntreruptă, iar Premiul Călător în țara meaRevistei Vacanțe și Călătorii, pentru contribuția deosebită la promovarea conceptului de „Turism Responsabil” şi a imaginii României.

Premiul Investiţii în turism a revenit Consiliului Judeţean Vâlcea pentru finalizarea impresionantului domeniu schiabil de la Obârşia Lotrului.

Pentru noi, iubitorii muntelui şi alpinismului, unul dintre premii are o valoare deosebită. Este vorba despre Premiul de Excelenţă obţinut de domnul Walter Kargel, pentru întreaga activitate închinată, cu pioletul şi condeiul, munţilor României, pentru ultima carte „Alpinism. Înălţimi, riscuri, bucurii”, publicată în anul 2012 la Editura România pitorească.

Lista tuturor câştigătorilor Premiilor AJTR decernate la Horezu, pentru anul 2012, se găseşte aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +17 (from 17 votes)
3.769 citiri

1 comment to Gala Premiilor AJTR – Horezu, 12 ianuarie 2013

  • ovidiu blag

    Sinteti modest, domnule Mihai Vasile.
    Dar noi ne mîndrim:

    Premiul – Pentru foto-reportaj – d-lui Mihai VASILE, redactor la revista România pitorească
    (citiți lista completa a premiantilor)

Leave a Reply